Izbornik BiH

Prosinečki: Dobro smo parirali Italiji do drugog pogotka

Prosinečki je rekao kako ih je Italija nadigrala zahvaljujući greškama bh. momčadi.
Sport / Nogomet | 16. 11. 2019. u 14:35 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik bh. reprezentacije Robert Prosinečki rekao je na konferenciji za medije nakon poraza od Italije kako bh. momčad nije bila loša u susretu s Italijom, ali da je Italija nadigrala Bosnu i Hercegovinu.

Prosinečki je rekao kako ih je Italija nadigrala zahvaljujući greškama bh. momčadi, što je Italiji olakšalo posao.

''Mislim da je Italija bolja od nas, imali smo neke šanse u prvom poluvremenu, a drugo poluvrijeme je Italija bila superiornija i time je i ostvarila pobjedu. Za tri dana igramo s Lihtenštajnom, trebamo završiti ovaj ciklus pa ćemo vidjeti. Smjena generacija je već bila. U Lihtneštajnu će vjerojatno igrati svi koji su igrali manje ili nisu igrali, tako da će svi dobiti šansu. Ne bih rekao da smo prvo poluvrijeme bili loši.

Nakon dva pogotka, nije se lako vratiti u utakmicu. Vrlo teško smo se poslije tog rezultata mogli vratiti, imali smo neke šanse i da smo dali pogodak, možda bi bilo drugačije. Italija je bolje igrala nego mi. To je jedna dobra reprezentacija koja nas je nadigrala, ali s našim greškama. Jeftine smo pogotke primali. Parirali smo im dobro do ova dva kiksa koja smo napravili, kada smo primili pogodak. Nismo s ovakom Italijom bili pravi, kad uđeš u drugo poluvrijeme s 2:0 teško da se možeš vratiti. Razvodnili su utakmicu, a mi nismo više mogli doći do prilika. Nismo odradili ono što smo trebali gdje smo u obrani bili kompaktniji'', rekao je Prosinečki.

Prosinečki je prokomentarisao da nema adekvatnu alternativu za određene pozicije.

''Imali smo dosta problema s ozljedama i s igračima koji ne igraju. Nismo bili onakvi kakvi smo nekada bili. Nismo našli alternativu gdje smo trebali, u stoperskom paru i desnom boku. Nismo napravili ono što smo željeli. Imamo dosta vremena do trećeg mjeseca da se razbistre glave i da razmišljamo o Ligi nacija. Nadam se da će svi opet igrati, da će biti dobri u svojim klubovima, a onda BiH može odigrati dobro u dodatnim kvalifikacijama'', rekao je Prosinečki.

Prosinečki je na pitanje novinara o Miralemu Pjaniću rekao kako je Pjanića izveo zbog ozljede koju ima već neko vrijeme. Također je prokomentirao sastav na zahtjev novinara, rekavši kako je to formacija koju je bh. momčad otprilike i igrala.

Roberto Mancini, izbornik Italije rekao je kako unatoč pobjedi protiv Bosne i Hercegovine, Italija ima još mnogo vremena za rad i poboljšanja.

Foto: Anadolija / Roberto Mancini

''Moramo još puno raditi, imamo se još vremena poboljšati i igrati protiv boljih reprezentacija, ali imamo još puno raditi. Susrest ćemo se s jakim ekipama na Europskom prvenstvu, poput Francuske i Portugala. Imamo još puno vremena i vidjet ćemo. Ne znam kako smo osvojili deset utakmica zaredom, vjerojatno tu ima malo sreće, ali smo počeli kvalifikacije s takvim stavom.

Trebamo još raditi na sebi. Talent naše momčadi postoji. Trebaju dosta svi igrati u Seriji A najprije. Imali smo dobar napad, dobru obranu i bitno je da postoji mentalitet da igramo za pobjedu. Bitno je da su svi napadači igrali u napadu i da to znači mnogo pogodaka i prilika. Mislim da će BiH otići na EP s dobrim igračima poput Džeke i Pjanića'', rekao je Mancini.

Kopirati
Drag cursor here to close