Pukla tikva

Propao Bayernov sponzorski posao stoljeća s BMW-om

FC Bayern i BMW prekinuli su 8. svibnja pregovore o ovom poslu stoljeća, a radilo se o ugovoru na razdoblje od deset godina, u kojem bi poznati proizvođač automobila bio glavni sponzor bavarskog velikana.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2019. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trebao je to biti najveći sponzorski ugovor u povijesti njemačke Bundeslige. Sve je bilo spremno da se na Allianz Arenu iskrca 800 milijuna eura iz blagajne BMW-a, ali...

FC Bayern i BMW prekinuli su 8. svibnja pregovore o ovom poslu stoljeća, piše Bild, a radilo se o ugovoru na razdoblje od deset godina, u kojem bi poznati proizvođač automobila bio glavni sponzor bavarskog velikana.

Bayern ima ugovor s Audijem i on teče do 2025. godine, a onda je trebao preuzeti BMW. U sklopu tog posla BMW je trebao od Audija preuzeti i udio od 8,33 posto u vlasništvu Bayerna. Međutim, došlo je do određenih trzavica pa se najednom stvorila atmosfera s nedovoljno povjerenja među budućim, ispostavilo se nesuđenim  partnerima.

Audi navodno nije želio prepustiti taj udio BMW-u, a oni pak nisu željeli dalje pregovarati.

"Razgovori su prekinuli zbog nedostatka temeljnog povjerenja", kratko je priopćeno.

Nakon što je spriječio konkurenta da preuzme FC Bayern, Audi nudi produženje ugovora nakon 2025. godine, a Bayern bi dobio 720 milijuna eura na ime sponzorstva. Matematički gledano, ne puno manje od onoga što je nudio BMW...

Kopirati
Drag cursor here to close