Finale Lige prvaka

Prokletstvo: Mogu li Klopp i Lovren konačno dobiti finale?

Klopp je izgubio finale Liga kupa 2016. nakon penala od Manchester Cityja. Iste godine Sevilla je bila bolja u finalu Europske lige. Posljednje finale bilo je prošle sezone kada je u Ligi prvaka bolji bio Real 3:1 u Kijevu.
Sport / Nogomet | 01. 06. 2019. u 12:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I Jürgen Klopp i Dejan Lovren u negativnom su nizu kada su u pitanju finala velikih natjecanja, pa se navijači s pravom pitaju jesu li 'prokleti'.

Njemački trener izgubio je posljednjih šest finala, a negativni niz krenuo je nakon što je 2012. uzeo Njemački kup pobjedom Borussije Dortmund 5:2 nad Bayernom.

Loš niz krenuo je godinu kasnije kada su im Bavarci uzvratili u finalu Lige prvaka. Bayern je bio koban za Kloppa i 2014. u finalu Njemačkog kupa, dok ga je godinu kasnije u finalu istog natjecanja zaustavio Wolfsburg.

Prvo finale s Liverpoolom bilo mu je ono Liga kupa 2016. kada je nakon penala bio bolji Manchester City. Iste godine Sevilla je bila bolja u finalu Europske lige. Posljednje finale bilo je prošle sezone kada je u Ligi prvaka bolji bio Real 3:1 u Kijevu.

"Ne mislim da sam proklet. Zdrav sam, moja obitelj je zdrava, radim posao koji volim, pa mislim da sam sretan čovjek. U nogometu ako želite pobijediti, morate znati da možete i izgubiti", kaže Klopp o 'prokletstvu'.

Lovrenov zadnji trofej je iz 2012. kada je s Lyonom uzeo Francuski kup. Nakon toga je s Liverpoolom izgubio tri finala kao i Klopp, a na posljednjoj stepenici zaustavljen i s reprezentacijom Hrvatske prošle godine na Svjetskom prvenstvu.

Mogu li Klopp i Lovren zaustaviti negativan trend i konačno dobiti jedno finale?

Drugo pitanje, koje se tiče Lovrena je hoće li Hrvat večeras dobiti priliku da zaigra ili će Klopp radije postaviti nekog drugog u sredinu obrane?

Mogući sastavi timova

Stadion: Wanda Metropolitano, Madrid
Početak: 21 sat
Sudac: Damir Skomina (Slovenija)

Spurs: Lloris; Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose; Winks, Sissoko; Eriksen, Alli, Son; Kane (Moura)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mané

Kopirati
Drag cursor here to close