Pobjeda Evertona

Produžena agonija: Topnici sedam uzastopnih utakmica bez pobjede

Momčad Carla Ancelottija povela je u 22. minuti, kad je Holding nesretno poslao loptu u svoju mrežu. Arsenal je izjednačio u 35. minuti kad je Pepe realizirao kazneni udarac. U zadnjoj minuti prvog poluvremena Mina je postigao pogodak za 2:1.
Sport / Nogomet | 20. 12. 2020. u 10:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Evertona na svom su Goodison Parku u subotu svladali londonski Arsenal s 2:1 i privremeno se probili na drugo mjesto engleske Premier lige.

Momčad Carla Ancelottija povela je u 22. minuti, kad je Holding nesretno poslao loptu u svoju mrežu. Arsenal je izjednačio u 35. minuti kad je Pepe realizirao kazneni udarac.

Međutim, u zadnjoj minuti prvog poluvremena Mina je postigao pogodak za 2:1 domaće momčadi, a rezultat je do kraja utakmice ostao nepromijenjen, piše Hina.

Tako je Everton sa 26 bodova privremeno zasjeo na drugo mjesto, između vodećeg Liverpoola (31) i trećeplasiranog Tottenhama (25).

Arsenal osmu utakmicu zaredom nije uspio pobijediti pa je momčad Mikela Artete ostala na 15. mjestu sa 14 bodova.

Manchester City je prekinuo post i nakon dvije utakmice u kojima je ostao bez pobjede, stigao je do šestog trijumfa u ovosezonskom natjecanju Premier lige svladavši na gostovanju Southampton s 1:0. Za tri boda dovoljan je bio pogodak Raheema Sterlinga u 16. minuti.

Značajno efikasnija bila je prva utakmica 14. kola u kojoj su nogometaši Liverpoola slavili s čak 7:0 na gostovanju kod Crystal Palacea.

Dvostruki strijelci za aktualne engleske prvake bili su Firmino (44, 68) i Salah (81, 84), a po jednom su loptu u mrežu poslali Minamino (3), Mane (35) i Henderson (52).   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close