Slijedio svoje snove

Prodao kuću i automobil kako bi jednog dana zaigrao u Premier ligi

"Spavao sam na kauču kod prijatelja, ali to me je iskustvo učinilo jačim. To je sada prošlost, koja će me ipak zauvijek pratiti", kaže Filipinac koji je u prva dva kola engleske lige na svakoj utakmici uspio obraniti po jedanaesterac.
Sport / Nogomet | 22. 08. 2018. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neil Etheridge zasigurno nije najbolji vratar na svijetu, a njegov klub Cardiff City također ne spada u one slavne ekipe za koje zna čitav (nogometni) svijet. Kad to dvoje spojiš, dobivaš ''idealnu'' kombinaciju medijske neatraktivnosti.

Međutim, životna priča Etheridgea je nešto zbog čega su mediji ipak obratili pozornost na čuvara mreže Cardiffa, uostalom - on je prvi Filipinac u povijesti koji igra u engleskoj Premier ligi.

Ovaj 28-godišnjak nije se uspio nametnuti u FC Fulhamu i od 2014. godine bio je praktično bez kluba.

"Mjesecima nisam imao klub, ali uspijevao sam održavati formu. Plaćao sam kako bih mogao trenirati s Charlton Athleticom, a radio sam doista maksimalno na sebi. Prodao sam kuću i automobil kako bih mogao trenirati. Ipak, malo je nedostajalo da sve ostavim i vratim se na Filipine", kaže Neil Etheridge o vremenima kad se njegova karijera lomila.

Do povratka u njegovu domovinu ipak nije došlo jer ga je Oldham Athletic iz četvrte lige uzeo kao pričuvnog vratara. Odatle je prešao u FC Walsall i na koncu u Cardiff City.

"Spavao sam na kauču kod prijatelja, ali to me je iskustvo učinilo jačim. To je sada prošlost, koja će me ipak zauvijek pratiti", kaže Filipinac koji je u prva dva kola na svakoj utakmici uspio obraniti po jedanaesterac. Bilo je to na utakmicama protiv Bournemoutha (0:2) i Newcastlea (0:0).

"Bilo je to fantastičnih godinu dana za mene. S klubom sam se plasirao u Premier ligu, a Filipini su se prvi put u povijesti kvalificirali za prvenstvo Azije. Ja sam prvi Filipinac i prvi nogometaš iz Jugoistočne Azije koji je zaigrao u Premier ligi. Bilo je to dugo putovanje i tako sam ponosan na sebe", kaže vratar koji je za filipinsku nacionalnu vrstu branio 59 puta.

Naredni izazov za njega je u subotu, a Cardiff igra protiv Huddersfielda.

Kopirati
Drag cursor here to close