Osnovan 1893. godine

Prodan najstariji talijanski nogometni klub

Sport / Nogomet | 11. 07. 2017. u 10:41 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski biznismen Enrico Preziosi (69), dosadašnji predsjednik i vlasnik nogometnog prvoligaša Genoe, objavio je kako je prodao klub nakon 14 godina provedenih na njegovom čelu.

''Prodao sam klub. Svi dokumenti bit će potpisati do kraja ovoga tjedna ili najkasnije početkom sljedećeg'', rekao je Preziosi.

Navijači Genoe žestoko su kritizirali predsjednika kluba zbog njegovih postupaka tijekom prošle sezone. Momčad je odlično krenula u prvenstvo, ali je u zimskom prijelaznom roku Preziosi odlučio rasprodati sve najbolje igrače što je za posljedicu imalo dramatičan pad na ljestvici i grčevitu borbu za ostanak do posljednjeg kola, piše Hina.

Aktualni trener Genoe hrvatski je stručnjak Ivan Jurić. On je poveo momčad i u prošlu sezonu samo da bi zbog niza loših rezultata dobio otkaz u veljači ove godine. Zamijenio ga je Andrea Mandorlini, ali kako su se i pod vodstvom novoga trenera nastavili redati porazi, Jurić se u travnju vratio na klupu i na kraju ipak uspio izboriti ostanak.

Osnovana 1893. godine Genoa je najstariji talijanski nogometni klub. Naslov prvaka Italije osvajala je devet puta, ali posljednji je stigao još davne 1924. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close