Gubitnici i pobjednici

Problemi za engleskog izbornika zbog Lige prvaka

Englezi će u polufinalu završnog turnira Lige nacija 6. lipnja u Guimaraesu igrati protiv Nizozemaca.
Sport / Nogomet | 17. 05. 2019. u 15:21 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gareth Southgate, izbornik nogometne reprezentacije Engleske, izjavio je da će biti pravi trenerski izazov ujediniti igrače Liverpoola i Tottenhama nakon finala Lige prvaka.

Naime, Englesku od 5. do 9. lipnja čeka nastup na finalnom turniru Lige nacija, na kojem će igrati još Portugal, Nizozemska i Švicarska. Samo četiri dana ranije u finalu Lige prvaka u Madridu prvi put u povijesti sastat će se dva engleska kluba. Na Southgateovom popisu s 27 imena nalazi se čak devet nogometaša Liverpoola i Tottenhama.

''Morat ćemo napraviti brzu, ali i ispravnu procjenu u kakvom su stanju u tih nekoliko dana. To je veoma individualno, posebno kada igrate u tako velikoj utakmici'', kazao je Southgate.

''Prvi put ćemo imati ovakvo iskustvo. Imali smo prošle godine u kampu Trenta Alexander-Arnolda i Jordana Hendersona, koji su bili izuzetno razočarani porazom u finalu od Reala. Nažalost netko će i ovoga puta doći s takvim raspoloženjem. Bit će to jedinstvena situacija. Bit će to test naših trenerskih vještina i našeg timskog duha. To je najveći izazov za sve nas, da se natječemo jedni  protiv drugih, a onda sve to ostavimo iza sebe i zapamtimo da smo s Engleskom jedan tim i da podržavamo jedni druge. To je bila naša ogromna snaga u proteklih 18 mjeseci'', dodao je.

Englezi će u polufinalu završnog turnira Lige nacija 6. lipnja u Guimaraesu igrati protiv Nizozemaca. U drugom polufinalu, dan ranije u Portu, snage će odmjeriti domaćini Portugalci i Švicarci. Finale je zakazano za 9. lipnja u Portu s početkom u 20.45 sati. Istog dana u 15 sati u Guimaraesu će se igrati utakmica za treće mjesto.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close