Bilo i incidenata

Prizori s Parka prinčeva u Parizu naljutili Europu

Paris Saint-Germain je organizirao javno gledanje utakmice na svom stadionu Parku prinčeva za nekoliko tisuća navijača
Sport / Nogomet | 24. 08. 2020. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finale Lige prvaka između Bayerna i PSG-a (1:0) odigralo se u sklopu završnice u Lisabonu bez publike zbog pandemije koronavirusa, ali prizori koji su došli iz Pariza naljutile su dobar dio europske javnosti.

Naime, Paris Saint-Germain je organizirao javno gledanje utakmice na svom stadionu Parku prinčeva za nekoliko tisuća navijača, zbog čega su francuski klub osudili gotovo svi europski mediji.

Video: Ambiente agradável no Parc des Princes para ver PSG - Bayern Munich

Španjolci, Englezi, Nijemci pa i Francuzi se pitaju, piše klix, kakav je smisao igranja finala bez publike, a u isto vrijeme PSG na svom stadionu riskira širenje zaraze.

Francuska je četvrta zemlja po broju zaraženih u Europi, te je pitanje kakvu poruku šalje Pariz ovim nepoštivanjem bilo kakve socijalne distance.

Uz sve to, oko stadiona su izbili incidenti između policije i navijača pa je bilo i tučnjava, uhićenja te je bačeno i nekoliko suzavaca.


Podsjetimo, nogometaši njemačkog prvaka Bayerna iz Minhena novi su klupski prvaci Europe, pobijedivši u sinoćnjem finalu Lige prvaka u Lisabonu francuskog prvaka Paris St. Germain sa 1:0.

U utakmici sa brojnim prilikama na obje strane presudio je pogodak koji je u 59. minuti utakmice glavom postigao francuski internacionalac u redovima Bayerna, inače rođeni Parižanin, Kingsley Coman.

Kopirati
Drag cursor here to close