Proklestvo Bilih

Primorac remijem debitirao na klupi Hajduka; Još jedan promašeni penal

Velika drama odigrala se u završnici derbija 11. kola Prve HNL između Hajduka i Osijeka na Poljudu.
Sport / Nogomet | 07. 11. 2020. u 21:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velika drama odigrala se u završnici derbija 11. kola Prve HNL između Hajduka i Osijeka na Poljudu. Završilo je 1:1, a u šestoj minuti sudačke nadoknade sudac Jović je nakon intervencije VAR-a dosudio kazneni udarac za 'Bijele' zbog igranja rukom Belje.

Izvođenju kaznenog udarca pristupio je Jradi, a vratar Osijeka Ivušić maksimalno je otezao. Sudac Jović mu je pokazao žuti zbog toga, ali čini se da je Ivušić uspio dobiti taj psihološki rat budući da je obranio udarac i spasio Osijek poraza, pišu Sportske Novosti.

Zanimljivo je da je Hajduk u zadnje 4 utakmice promašio tri jedanaesterca. Jairo nije zabio u Velikoj Gorici u zadnjoj minuti, a Gorica je na kraju pobijedila 2:1.

Boro Primorac remijem je debitirao na klupi Hajduka

Iako nakon prvog poluvremena derbija s Osijekom nije izgledalo nimalo dobro, njegova je momčad u nastavku izjednačila, a onda u posljednjoj akciji susreta imala zlatnu priliku osvojiti i sva tri boda, no udarac Bassela Jradija s bijele točke obranio je gostujući vratar Ivušić.

Da je Hajduku nakon prvih 45 minuta netko ponudio bod, vjerojatno bi ga prihvatio, no nakon ovakve propuštene prilike malo tko na Poljudu može biti zadovoljan remijem. Slaba je utjeha Primorcu što je Hajduk zaustavio zahuktali Osijek i prekinuo niz od tri uzastopna poraza, budući da je na ligaškoj ljestvici pao na - sedmo mjesto!

''Puno smo im dali respekta. Nismo igrali dobro prvih 25 minuta. Osijek je dominirao i to me iznenadilo jer sam očekivao da će moji igrači biti malo više spremni'', komentirao je Primorac poslije utakmice u emisiji Hajduk Digital.

No u drugom dijelu slika se okrenula pa je Hajduk bio taj koji je dominirao, piše Slobodna Dalmacija.

''Ubacio sam napadača (op.a. Umuta Nayira), promijenio sistem i rekao momcima da budu agresivni i da ne smiju dozvoliti da Osijek kontrolira utakmicu u Splitu! Htio sam pobjedu. Nisam bio zadovoljan bodom. Vidio sam da Umut dobiva duele glavom, probudio se i Jairo... Drugo poluvrijeme bilo je jako dobro, imali smo nekoliko šansi.

Onu najveću šansu, međutim, Hajduk nije iskoristio. Duboko u sudačkoj nadoknadi Jradi nije iskoristio penal koji je htio izvesti i Jairo. Dakle, očito je kako se prije utakmice nije definirao izvođač.

''Imamo toliko problema, da uopće nismo pričali o izvođaču'', iskreno je rekao Primorac.

''Promašili su penale i Caktaš i Jairo prije toga... Nisam o tome razmišljao. Žao mi je što smo imali dosta kornera i ni jedan gol''.

Sa samo 11 osvojenih bodova iz devet utakmica Hajduk ide na pauzu.

Kopirati
Drag cursor here to close