Crno mu se piše zbog žutog

Prijeti mu suspenzija: UEFA pokrenula istragu protiv Sergija Ramosa

Ramos je protiv Ajaxa dobio žuti karton u 89. minuti pri rezultatu 2-1 za Real, što znači da bi zbog toga trebao propustiti drugu utakmicu osmine finala na Santiago Bernabeu.
Sport / Nogomet | 27. 02. 2019. u 09:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kapetan Reala Sergio Ramos našao se u problemima zbog namjerno dobivenog žutog kartona tijekom utakmice Lige prvaka protiv Ajaxa kako bi odslužio suspenziju prije četvrtfinala.

Ramos je dobio žuti karton u 89. minuti pri rezultatu 2-1 za Real, što znači da bi zbog toga trebao propustiti drugu utakmicu osmine finala na Santiago Bernabeu.

Govoreći odmah nakon utakmice, Ramos je izjavio kako bi ''lagao'' da poriče da je namjerno zaradio žuti karton. Međutim, kasnije je na društvenim mrežama naglasio da nije namjerno pokupio karton, umjesto toga napominjući kako je htio spriječiti izjednačenje Ajaxa pa je napravio prekršaj za slobodni udarac.

No upravno tijelo UEFA-e pokrenulo je disciplinsku istragu i potvrdilo da je Ramos optužen po članku 15. Ako bude proglašen krivim od strane etičkog i disciplinskog tijela UEFA-e 28. veljače, bit će kažnjen s dužom suspenzijom. Vezni igrač Valencije Geoffrey Kondogbia nedavno je za isti slučaj dobio kaznu UEFA-e od dvije utakmice.

Ramos je u intervjuu za španjolsku Marcu još jednom zanijekao bilo kakvu namjeru.

''Vrlo sam iznenađen svime ovime. Mislio sam na prisiljavanje prekršaja, prekršaja koji je bio neizbježan. Ne zbog toga da odradim suspenziju od jedne utakmice'', rekao je kapetan Real Madrida.

Potom je upitan je li znao da će prekršaj dovesti do žutog kartona i suspenzije:

''Da, ali nisam imao izbora. Zato sam rekao da ću lagati ako kažem da nisam znao da ću dobiti drugi žuti, baš kao što sam znao da nemam drugog izbora. I to je ono što sam rekao kad sam mislio da u nogometu morate donositi komplicirane odluke'', zaključio je Ramos.

Ramosu umjesto profesionalne licence treba uvesti oružni list!

Kapetan Reala Sergio Ramos isključen je nedavno u šokantnom domaćem porazu Kraljeva od Girone (1:2). Upravo je ta utakmica (najvjerojatnije) bila ključna što se tiče ambicija Kraljevskog kluba u La Ligi ove sezone, jer je do kraja prvenstva naprosto nemoguće sustići Barcelonu koja im bježi ukupno devet bodova.

Za Ramosa je to bio ukupno 25. crveni karton u karijeri, odnosno 20. u prvenstvu Španjolske. On je sada rekorder po broju isključenja u Ligama petice.

Najveći "grubijan" u Francuskoj je Cyril Rool s 19 isključenja, u Serie A je Paolo Montero "pocrvenio" 16 puta, Duncan Feruguson, Richard Dunne i Patrick Viera su dobili po osam crvenih u Engleskoj, dok je najgrublji igrač Bundeslige Jens Nowotny s osam isključenja.

Kopirati
Drag cursor here to close