COVID-19

Prijeti kaos: Španjolci moraju u izolaciju, Šveđani traže da poštuju karantenu

Cijela reprezentacija Španjolske mora u izolaciju u sljedećih nekoliko dana, iako je samo Busquets bio pozitivan na testu. Španjolski će se nogometaši testirati svaki dan kako bi otklonili sumnje da se još netko zarazio.
Sport / Nogomet | 07. 06. 2021. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ne baš ohrabrujuće vijesti stižu iz Španjolske samo pet dana uoči početka Eura. Sergio Busquets pozitivan je na COVID-19 i mora u desetodnevnu izolaciju, što znači da sigurno propušta prvu utakmicu sa Šveđanima u Sevilli u ponedjeljak, 14. lipnja.

Cijela reprezentacija Španjolske mora u izolaciju u sljedećih nekoliko dana, iako je samo Busquets bio pozitivan na testu. Španjolski će se nogometaši testirati svaki dan kako bi otklonili sumnje da se još netko zarazio, a u tamošnjem nogometnom savezu tvrde kako Busquets nije imao simptoma te kako je mala vjerojatnost da je uopće bio zarazan.

Gubitak Busquetsa i otkazivanje prijateljske utakmice protiv Litve najmanji je problem za Španjolsku i Euro jer Luis Enrique može pozvati nekoga umjesto njega ako bude bilo potrebe, iako mnogi kritiziraju njegovu odluku da povede 24 umjesto 26 nogometaša prenosi Gol.hr.

Svojevrstan je problem to što su Šveđani, kako piše As, zatražili da španjolski nogometaši odrade desetodnevnu karantenu iako je do utakmice Španjolska – Švedska ostalo samo sedam dana!

Prema pravilima, prije svakog putovanja na određenu utakmicu svi nogometaši moraju biti negativni na PCR testu. To što Šveđani traže desetodnevnu karantenu za Španjolce nema uporište u pravilima.

Španjolski nogometaši ovih dana ne smiju imati zajedničke treninge, ručkove, druženja… Njihov boravak u kampu pretvara se u pravu noćnu moru u tjednu uoči njihove prve utakmice.

Je li Busquets nekog zarazio ili nije, znat će se za pet do sedam dana, koliko traje vrijeme inkubacije, a to znači tik pred utakmicu.

Svoju su zabrinutost iskazali i Portugalci jer je prošli tjedan Segio Busquets igrao sat vremena protiv njih u prijateljskoj utakmici.

As piše kako bi neka veća zaraza u svlačionici mogla čak isključiti Španjolske s Eura na kojem su jedni od domaćina. No to je onaj najcrnji scenarij.

Također, u Španjolskom nogometnom savezu bijesni su na Ministarstvo zdravstva zbog toga što nogometaši nisu cijepljeni jednom dozom poput olimpijaca, piše As.

Kopirati
Drag cursor here to close