Zvjezdani ratovi

Prevelika koncentracija ega: Jesu li se potukli Neymar i Mbappe?

Mladi Mbappe dodatno se našao na udaru Neymara i njegova zemljaka Danija Alvesa, koji su mladom Francuzu dali nadimak „Donatello“, po nindža kornjači iz popularne serije "Teenage Mutant Ninja Turtles".
Sport / Nogomet | 10. 07. 2018. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvijezde PSG-a Neymar i Mbappé ne samo da se ne razumiju najbolje, nego je među njima nastao i ozbiljniji sukob, piše španjolski „El País“ .

Navodno su se zakačili nakon rutinske pobjede protiv Toulousea u veljači (1:0), a Mbappea je razbjesnilo što mi Neymar nije htio dodati loptu u izglednoj situaciji pred protivničkim golom. „El País“ piše kako je zbog toga došlo i do obračuna šakama između njih dvojice.

Osim toga, mladi Mbappe dodatno se našao na udaru Neymara i njegova zemljaka Danija Alvesa, koji su mladom Francuzu dali nadimak „Donatello“, po nindža kornjači iz popularne serije "Teenage Mutant Ninja Turtles". Navodno je i sam kapetan tima Thiago Silva nervirao Mbappea na isti način, šaljući mu slike i gifove s Donatellom.

Nakon što je Mbappe protiv Argentine u osmini finala postigao dva zgoditka i prouzročio još jedan (jedanaesterac) za svoj tim, Dani Alves je na Instagramu postavio sliku kornjače Donatella i napisao "Donatello je stvarno brz, zar ne?". To je navodno uradio na Neymarov prijedlog, propustivši čestitati mladom Francuzu na postignutim pogocima protiv Argentine.

Međutim, priču o Mbappeovu nadimku Donatello španjolski list nije prvi lansirao, jer se ta ''afera'' u PSG-u već ranije odvijala, ali po svemu sudeći nije izazvala ''trajna oštećenja'' odnosa. Je li se kasnije pretjerivalo od strane brazilske kolonije igrača u PSG-u, teško je znati. Poznato je jedino da je Donatello ranije zamolio da prestanu s tim šalama, jer mu se ne sviđaju.

Zanimljivo je da se u ovome trenutku PSG znatno manje brani od potencijalnih kupaca Mbappéa, nego Neymara. Francuz je mlađi od Brazilca sedam godina, a na Svjetskom prvenstvu pokazao je više od Neymara, no marketinška pravila i dalje govore u koristi brazilske nogometne zvijezde.

PSG-ov je navodni dugoročni plan graditi imidž i buduće uspjehe oko Neymara, koji je apsolutna superzvijezda u tom projektu, te su bili dosta razočarani podbačajem Brazilca, dok Mbappe igra u stilu najrasnijih nogometaša.

Za Mbappea su, kako piše „El País“, zainteresirani Real Madrid, Manchester United, Manchester City i Chelsea, a procjenjuje se da bi za ovog mladića, u paketu s plaćama koje bi dobivao, zainteresirani klub morao planirati trošak od 300 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close