Presudio bivšem klubu, a razmišljao o završetku karijere
Feđini specijali

Presudio bivšem klubu, a razmišljao o završetku karijere

Sport / Nogomet | 24. 08. 2020. u 10:50 Bljesak.info / Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bio je 11. prosinac prošle godine. Bayern je pobijedio Tottenham 3:1, Kingsley Coman se ozlijedio nakon pola sata igre. Hansi Flick kao da se pitao, ''pa nije valjda opet''? Baš kao što su mnogi pitali je li to kraj karijere? Mladog Francuza koji više nije mogao izdržati. Ozljede su ga uništavale. A imao je samo 23 godine. I pomalo nevjerojatne 22 ozlijede.

Video: Kingsley Coman: Perfect comeback after a tough rehab

''Imao sam dosad dvije operacije i teško bih proživio treću. Propustio sam Svjetsko prvenstvo na kojem sam sanjao zaigrati i sve me to frustriralo. Francuska je na kraju postala svjetski prvak bez mene, ali imam se volje vratiti u najbolju formu i u reprezentaciju. No ako se ponovi neka teška ozljeda, to bi bilo previše. Pazim se i vrijedno treniram, ali ako se to dogodi, možda onda moje noge nisu za nogomet i živjet ću bez njega'', rekao je jednom prilikom Coman koji je i pored silnih ozljeda uspio napraviti jako puno u karijeri.

Devet titula prvaka u nizu

Ove sezone je računajući titulu prvaka Njemačke s Bayernom stigao do devete titule prvaka u nizu i to u ligama Petice. Svoj prvi naslov Coman je osvojio 2013. s moćnim PSG-om kada je imao nepunih 17 godina (rođen je u lipnju 1996.), a nakon toga ušao je u nevjerojatnu seriju.

Sljedeće sezone je bio još jednom prvak Francuske, da bi nakon toga prešao u Juventus s kojim je bio prvak Serie A 2015. i 2016. godine uz dodatak kako je pred kraj sezone prešao u Bayern tako da je te sezone uzeo dvije titule jer je bio član obje šampionske momčadi.

Nakon toga nanizao je još četiri uzastopna naslova s Bayernom. To nije napravio niti jedan igrač u Ligama petice u povijesti prije 25 godine života.

Video: Kingsley Coman 2020 - Pure Speed , Skills & Goals

I ta serija još uvije traje. A ovu sezonu je zaključio na najbolji mogući način. Onako kako to većina igrača sanja. Finale Lige prvaka i gol za pobjedu. Protiv momčadi u kojoj je počeo svoju karijeru.

''Osjećaj je fenomenalan, veoma sam sretan, iako priznajem osjećam se malo tužno zbog PSG-a. Oni su bili sjajni ove sezone u Ligi prvaka, moramo poštovati ono što su napravili. Pokušavali smo cijelu utakmicu držati momčad iz Pariza pod pritiskom, pa su oni uglavnom igrali na kontre. Oni su igrali dobro, ali i mi smo također bili dobri'', rekao je Coman koji je vrlo lako mogao ostati na klupi.

''Mogao sam staviti Philippea Coutinha ili Ivana Perišića, ali Pariz je klub iz Kingsleyeva rodnog grada. I nadamo se da je malo motiviraniji'', objašnjavao je Hansi Flick svoju odluku uoči finala.

I očito je pogodio.

Govori francuski, njemački, engleski

Kingsley je rođen u Parizu, jedini u svojoj obitelji koja se doselila u Francusku iz Guadalupea.

''Odrastao sam u predgrađu Pariza gdje život nije uvijek lak. Bez obzira na to što moji roditelji nisu rođeni u Francuskoj, uvijek sam se osjećao Francuzom. Već pet godina živim u inozemstvu i govorim više engleski jezik s djevojkom i njemački sa suigračima u Bayernu nego što pričam francuski. Međutim, sviđa mi se taj mix i mislim da je lijepo kombinirati više kultura i uzimati ono najbolje sa svih strana. Raznolikost nam može samo koristiti'', danas priča Kingsley, dok dio njegove obitelji i dalje živi u Guadalupeu.

''U Guadalupeu se prekrasno osjećam. Tamo nisam nogometna zvijezda. Ljudi su jako ljubazni, prepoznaju me, ali i poštuju što želim u miru uživati s obitelji. Iskreno, ne znam razumiju li oni tamo kakav život vodim, ali znam da su ponosni na mene'', priča Coman koji je prve nogometne korake napravio 2002. godine u Senart-Moissy klubu. Otac kaže kako je često znao plakati nakon poraza.

''Kao dijete je plakao nakon poraza. Posebno u mlađim kategorijama PSG-a. Danas više ne plače, ali zato barem ne razgovara sa svojim najbližima nakon poraza'', kaže ponosni tata.

Pretukao bivšu djevojku,  vozio McLaren pa kažnjen

Coman prošao je sve mlađe uzrasne kategorije u akademiji, prošao i B momčad PSG-a prije nego što je nakon skoro devet godina u klubu debitirao za prvu momčad. Bilo je to u veljači 2013. godine. Sa 16 godina, osam mjeseci i četiri dana, bio je i do danas ostao najmlađi igrač koji je ikad zaigrao za PSG.

Video: Kingsley Coman HD - Skills & Goals - Juventus F.C.

Međutim, upisao je samo tri nastupa i s istekom ugovora otišao u Juventus. Tamo se baš i nije naigrao, a onda je došao u Bayern. Prvo na posudbu, a potom su Bavarci u potpunosti otkupili njegov ugovor za 20 milijuna eura.

Za to vrijeme Coman je prvo pretukao bivšu djevojku, pa je priveden zbog nasilja. Na treningu se tukao sa svojim suigračem Robertom Lewandowskim, a kasnije je zaradio i kaznu jer je umjesto sponzorskog Audija vozio McLaren 570S Spider.

Bayern je Comana kaznio s 50.000 eura. Francuz se pokušao izvući pomalo bizarnim opravdanjem, ali nije prošlo.

''Ispričavam se klubu i Audiju što nisam došao na trening u klupskom automobilu. Razlog je taj što sam oštetio retrovizor na tom autu, ali svejedno sam pogriješio'', pravdao se Francuz kojeg prijatelji zovu "raketa", neki čak i " moped".

''U Paris Saint-Germainu, moj prijatelj Mike Maignan, nazvao me "mopedom". Više volim raketu brže je od mopeda'', reći će kroz smijeh mladi Francuz.

Video: PSG 0-1 Bayern Munich - Kingsley Coman
Kopirati
Drag cursor here to close