Istopili zaostatak

Prerano otpisani: Plemići opet u utrci za naslov

Premijer liga BiH je opet u stanci, posljednjoj prije one dugačke zimske.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2020. u 13:28 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada kada su napokon sve momčadi odigrale i svoje zaostale utakmice, ljestvica napokon oslikava realno stanje. Sarajevo i dalje vodi, ali momčad Vinka Marinovića u zadnja dva kola osvojila je dva, ili izgubila četiri boda, kako god se gleda, što su neki iskoristili, a neki ne.

Najveći dobitnik između dvije pauze je Zrinjski koji se iz donjeg dijela ljestvice probio na četvrtu poziciju. Zrinjski je nakon poraza na Grbavici zaostajao čak 14 bodova, no s tri uzastopne pobjede smanjio je zaostatak za vodećim Sarajevom, pa on sada iznosi devet bodova.

To je i dalje osjetan zaostatak, ali s obzirom da nismo ni na polovici prvenstva, definitivno se može kazati kako je Zrinjski opet u utrci za naslov, iako još prije samo 12 dana Mario Ivanković kazao kako Zrinjski “naslov može samo sanjati”.

Plemići su između dvije stanke odigrali čak sedam utakmica, a dobili su pet- četiri u prvenstvu (Tuzla, Velež, Široki, Radnik) i jednu u Kupu. I tu se pokazalo koliko će u ovoj pandemiji najbolje prolaziti momčadi s najširim kadrom, jer Zrinjski je zadnju pobjedu kod Radnika ostvario bez tri, četiri standardna prvotimca.

Zahvaljujući toj seriji došli su na samo dva boda od trećeplasiranog Borca, a upravo protiv Borca igrat će kada se prvenstvo nastavi.

   

Standings provided by SofaScore LiveScore

   

Kopirati
Drag cursor here to close