Alejandro Sabella

Preminuo argentinski izbornik koji je Messija doveo do finala Mundijala

Posljednjih godina Alejandro Sabella imao je velikih zdravstvenih problema, bolovao je od raka te je imao problema sa srcem.
Sport / Nogomet | 08. 12. 2020. u 23:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši argentinski nogometni izbornik Alejandro Sabella, koji je vodio 'Gaučose' do finala svjetskog prvenstva 2014., umro je u utorak u dobi od 66 godina.

Sabella je bio argentinski izbornik od 2011. do 2014. godine, a tu je dužnost napustio nakon 0:1 poraza od Njemačke u finalu SP-a u Brazilu.

Posljednjih godina Sabella je imao velikih zdravstvenih problema, bolovao je od raka te je imao problema sa srcem.

Tijekom igračke karijere Sabella je u prvoj polovici 80-ih godina upisao i osam nastupa za reprezentaciju.

Kao trener Estudiantes je vodio do naslova prvaka Argentine i Južne Amerike, a 2009. je zamalo uzeo svjetski klupski naslov protiv Guardioline Barcelone.

Protiv momčadi s Messijem, Xavijem, Henryjem, Ibrahimovićem, Sabellina ekipa, u kojoj je jedina zvijezda bio 34-godišnji Veron, je sve do 89. minute vodila 1:0, da bi onda primili gol, pa pali u produžetku.

Argentinu je Sabella preuzeo u ljeto 2011. i tri godine kasnije vodio do prvog finala SP-a od 1990. Sabella je i tamo ostao na koračić do najveće slave. Higuain, Messi i Palacio promašili su velike prilike da Argentina osvoji prvi svjetski naslov od 1986. Izgubili su 0:1 u produžetcima od Njemačke.

Sabella je nakon toga otišao u mirovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close