Video tehnologija

Premier liga Engleske testira VAR ove subote

VAR još uvijek nije uveden u Premier ligu, ali je prihvaćeno da se testira i to će biti učinjeno u subotu.
Sport / Nogomet | 14. 09. 2018. u 18:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što je ranije i najavljeno, sustav video asistenata (VAR) će u subotu biti testiran na pet utakmica Premier lige, koje će se igrati od 16 sati.

Kako VAR funkcionira na više mečeva, koji počinju u istom terminu, bit će provjereno na utakmicama Bournemouth - Leicester, Chelsea - Cardiff, Hadersfild - Crystal Palace, Manchester City - Fulham i Newcastle - Arsenal.

Tehnologija video asistenata, koja pomaže sucima prilikom donošenja najvažnijih odluka na utakmicama, uvedena je u mnoge lige i natjecanja u proteklih godinu dana, a velike kontroverze je izazvala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

VAR još uvijek nije uveden u Premier ligu, ali je prihvaćeno da se testira i to će biti učinjeno u subotu.

Ipak, neće sve funkcionirati kao što je naprimjer bilo na Svjetskom prvenstvu, pošto suci neće biti u kontaktu sa ostatkom ekipe koja prati susret preko monitora.

VAR će analizirati situacije kod jedanaesteraca, direktnih crvenih kartona, golova i u slučajevima greške identiteta igrača.

Premijerligaši su u travnju glasovali protiv uvođenja VAR sustava u sezoni 2018/19, ali će se kao i prošle godine koristiti na terenima gdje je to moguće u FA kupu i Liga kupu.

Kopirati
Drag cursor here to close