Derbi kola

Tvrd i nervozan derbi: Zrinjski u završnici izbjegao poraz

Zrinjski i Tuzla City podijelili su bodove odigravši 1:1 u derbiju ovog kola
Sport / Nogomet | 21. 08. 2021. u 22:34 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Serija Zrinjskog od tri uzastopne pobjede prekinuta je u derbiju s Tuzla Cityjem (1:1). Sjajna momčad Husrefa Musemića jedina je koja je Plemiće dobila u Mostaru ove godine, a sada je odnijela bod, iako je vodila sve do 89. minute.

Tuzla je prva došla u vodstvo i to u 32. minuti. Na jednu dugačku loptu nepotrebno je istrčao Luka Kukić što je iskoristio Adnan Džafić i lobovao ga za vodstvo gostiju.

Bljesak.info / Josip Ćorluka i Adnan Džafić

Nošen s tribina Zrinjski je pokušavao doći do izjednačenja, ali se Tuzla dobro branila sve do samog kraja. U 89. minuti Mario Tičinović ubacio je u šesnaesterac, Slobodan Jakovljević glavom je loptu spustio do Matije Malekinušića, a ovaj je zakucao za 1:1 i veliko slavlje domaćih.

Bljesak.info / Mario Tičinović

Tenzije u tom trenutku su bile na vrhuncu pa je sudac Frano Jelić isključio pomoćne trenere obje ekipe, koji su se na putu do svlačionicu i zakačili, pa su ostali treneri spriječili veći sukob.

U zadnjim sekundama utakmice Zrinjski je mogao do sva tri boda, ali nakon akcije Mašića u posljednji trenutak reagirao je Mehidić i spasio svoju ekipu poraza.

     

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close