Prekid utakmice

Pobjeda Željezničara: Navijači gađali Amara Osima bocama i hranom

Plavi su mogli stići i do trećeg pogotka, ali je Pavlović sjajno intervenirao nakon šuta Mustafe Mujezinovića iz peterca u 77. minuti meča.
Sport / Nogomet | 10. 08. 2019. u 21:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Prekid u Zenici: Navijači gađali Amara Osima bocama i hranom

Nogometaši Željezničara zabilježili su pobjedu u četvrtom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Čelika u Zenici rezultatom 2:0.

Inače, trenutak koji je obilježio utakmicu dogodio se u 59. minuti susreta kada je utakmica prekinuta zbog bakljade, nakon koje je klupa ''Plavih'' zasuta tvrdim predmetima. Pogođen je bocama i hranom, između ostalog i trener Amar Osim.

Čelik je od prve minute krenuo ofenzivno, a već nakon samo nekoliko minuta igre domaća ekipa je imala stopostotnu priliku kada je Haris Dilaver ostao sam na petercu i šutirao je glavom, ali je golman Plavih Filip Erić maestralno zaustavio njegov udarac iako su svi na stadionu već vidjeli loptu u golu.

Zeničani su novu priliku imali u 20. minuti kada je Okić pokušao sa ivice kaznenog prostora, ali nije bio precizan.

Nakon 26 minuta igre i gosti iz Sarajeva su imali odličnu šansu. Ermin Zec je sve dobro uradio, namjestio se i šutirao sa ivice kaznenog prostora, Bojan Pavlović je već bio savladan, ali je lopta udarila u stativu i odbila se u polje.

Odmah na startu drugog poluvremena Željo je imao stopostotnu priliku kada je Zec izašao sam na Pavlovića, pokušao ga je driblati, ali mu je golman Čelika sjajno oduzeo loptu.

U 49. minuti puno Bilino Polje je šokirao Sulejman Krpić. Damir Sadiković je sjajno uposlio kapetana Plavih, a iskusni napadač je iz prve rutinski matirao Pavlovića za 1:0.

Nakon što se susret nastavio, u 59. minuti Čelik je imao veliku priliku kada je Vedran Vrhovac pogodio prečku Erićevog gola.

Sudbinu Čelika zapečatio je Krpić svojim drugim pogotkom u 72. minuti. Na početku akcije arbitar Mujić nije svirao očigledan prekršaj nad Markom Perišićem kojeg je na skočni zglob nagazio Sadiković, Ermin Zec je pretrčao 50 metar s loptom po desnoj strani i uposlio Krpića kojem nije bilo teško iz peterca poslati loptu u gol za 2:0.

Plavi su mogli stići i do trećeg pogotka, ali je Pavlović sjajno intervenirao nakon šuta Mustafe Mujezinovića iz peterca u 77. minuti meča.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i Plavi su zabilježili treću uzastopnu pobjedu.

Ranije danas Tuzla City je odnio bodove iz Doboja kod Kaknja savladavši Mladost rezultatom 1:0 (Ubiparip 67.), dok je susret Radnik - Borac završen rezultatom 1:2 (Maksimović penal 4. - Vranješ penal 53., Kajkut 90+7.).

Kopirati
Drag cursor here to close