Premijer liga BiH

Pregled kola: Zrinjski nastavio lov, a Velež svoju pozitvnu seriju

Tri odigrana kola ovog proljeća nisu previše toga promijenila u Premijer ligi BiH.
Sport / Nogomet | 09. 03. 2020. u 15:48 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri odigrana kola ovog proljeća nisu previše toga promijenila u Premijer ligi BiH. Zrinjski se probio na treće mjesto, dok su korak polako počeli gubiti Borac i Tuzla City iako i dalje ostaju u igri za Europu. Ako naravno to četvrto mjesto bude dovoljno.

Sarajevo je pod vodstvom Vinka Marinovića uspjelo povezati tri pobjede, ali bodovi protiv Tuzla Cityja i Mladosti su se podrazumijevali, dok je u Banja Luci sve bilo otvoreno. I baš je u toj utakmici bordo tim ponudio najviše, dok je u posljednjem kolu bilo problema. Uostalom, Tatar je bio strijelac gola za pobjedu četiri minute prije kraja.

Problema s realizacijom ima i Željezničar, ali plavi imaju i Štilića koji jednim potezom može riješiti pitanje pobjednika. Sada je to napravio protiv Tuzla Cityja, opet efektno iz slobodnjaka.

Široki Brijeg i Zrinjski su remizirali, što u ovom trenutku ne odgovara niti jednima niti drugima. Ukupno gledajući, derbi je ponudio manje u odnosu na ono što smo navikli gledati kada su u pitanju dueli ova dva kluba.

Foto: Bljesak.info / Hercegovački derbi između Širokog Brijega i Zrinjskog

Ono što može brinuti trenera Zrinjskog Žižovića su problemi s ozlijedama. Igru su morali baš zbog ozljeda napustiti prvo Filipović, pa nakon njega Barbarić super važni igrači u prvoj postavi. Ozlijede, ali od ranije muče i Karačića na klupi Širokog, ali zato su u sve boljoj formi Ćorić i Cipetić.

Velež je pa skoro izvukao maksimum na startu proljetnog dijela. Dvije domaće pobjede, jedan remi na neugodnom gostovanju u Tuzli. Zahvaljujući odličnim igrama u posljednje vrijeme, ostvarenom nizu od pet utakmica bez poraza Velež je došao u vrlo ugodnu situaciju jer na svom kontu ima 32 boda. Samo četiri manje od četvrtog (Borca).

Protiv Borca se momčad uspjela vratiti iz neugodne situacije s obzirom na to da je primljen gol u 88. minuti. Gol Fajića za 2:1 bio je peti Veleža u periodu od 81 do 90. minute ove sezone. Nije malo.

Na izuzetno teškom terenu Sloboda je uspjela savladati Čelik i pobjeći mu na četiri boda, što u grčevitoj borbi za ostanak može biti velika prednost. Ne briljiraju niti jedni drugi, ali Tuzlaci su za sada bliže cilju. Radnik je drugi krug zaokružio uvjerljivom pobjedom protiv sada je već izvjesno otpisane Zvijezde 09. I Petrovićeva momčad je blizu četvrtog mjesta, ali ni oni ne naglašavaju pretjerano svoju želju da eventualno opet izađu u Europu.

Narednog vikenda ulazimo u treći krug. Gledajući tablicu, Sarajevo (45), Željezničar (42) i Zrinjski (38) su kandidati u borbi za naslov, barem po onome što smo vidjeli u tri odigrana kola. Zrinjski je puno ispustio u prvom dijelu, pa sada skoro i da nema pravo na kiks. Mora pobjeđivati u serijama i vrebati svaki pogrešan korak prvo Željezničara pa i Sarajeva.

Borac i Tuzla City su ostali bez pobjede u tri kola pa su čini se izgubili korak. Iako dva ili tri boda ne znače skoro ništa, ali igra ova dva sastava nije ohrabrujuća.

Od spomenute trojke u sredini tablice (Radnik, Široki, Velež), pod najvećim pritiskom je Široki Brijeg koji želi izaći u Europu. Dobro, momčad s Pecare ima i Kup, ali i tamo su Zrinjski i Željezničar, pa će biti jako teško.

Radnik i Velež potpuno rasterećeni ulaze u nastavak i kao takvi možda zakompliciraju borbu za četvrto mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close