Prva liga FBiH

Pregled kola: Olimpik bolji od Viteza, Velež i dalje na plus sedam

Na otvaranju proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH postignuto je ukupno 17 golova, na tablici očekivano nije bilo velikih promjena, posebno u gornjem domu.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2019. u 19:30 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Velež bez pravog protivnika u Prvoj ligi FBiH

Na otvaranju proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH postignuto je ukupno 17 golova, na tablici očekivano nije bilo velikih promjena, posebno u gornjem domu. Razlika između vodećeg dvojca je i dalje sedam bodova.

Velež je protiv Čapljine stigao do sigurne pobjede, njegovi igrači su uspjeli postići četiri gola za dvadesetak minuta. Pobjeda protiv Čapljine bila je osma uzastopna prvenstvena za momčad Veleža.

''Zadovoljan sam. Prvo poluvrijeme smo dobro stajali. Iskoristili smo onda dvije šanse i ušli u drugi dio sa dobrim rezultatom. Pustili smo malo protivnika, čekali njihovu grešku i uspjeli smo u tome. Čapljina je vrlo dobra momčad, međutim mi smo igrali visoki pritisak, ima ofanzivnu prednju liniju u kojoj svaki igrači može postići gol. Fajić, Brandao, Cvijanović, Behram, vidjelo se i ti u ovom duelu. Realno u ovom trenutku mislim da nemamo pravog protivnika u Prvoj ligi FBiH'', rezimirao je subotnji susret trener Rahimić.

Svoju četvrtu vezanu upisali su i nogometaši Olimpika. Za prvi gol u susretu protiv Viteza pobrinuo se Osamnović iz jedanesterca, dok je konačan rezultat postavio Dalibor Pandža, nakon svega šest minuta igre u nastavku.

Među pet najboljih i dalje su Jedinstvo, Zvijezda i Tošk. Bihaćki sastav je osvojio jedan kod ove sezone blijede visočke Bosne, dok je Zvijezda ostala bez dva boda na domaćem terenu. Tošk je nakon gostujućeg trijumfa u Kupu, upisao novu pobjedu, ovaj put u Gračanici. Trener domaćeg Bratstva, legendarni Nikola Nikić je bio ogorčen suđenjem Semira Sarajkića, glavnog suca u ovom duelu.

Važne bodove u borbi za opstanak je izborila momčad Metalleghea. U zanimljivoj završnici, Haračić je pet minuta prije kraja pogodio za 2:1 i četvrtu ovosezonsku pobjedu njegove momčadi.

Neočekivano lako Igman je osvojio tri boda u Goraždu. Sve je bilo gotovo nakon jedanaest minuta igre. Tatar je bio strijelac prvog gola, dok je Šuntić krivac za autogol.

Novi Travnik je pobjedom na domaćem terenu kontra Slavena probudio nadu svojim navijačima da bi možda mogao osigurati opstanak.

Kopirati
Drag cursor here to close