Promocija

Predstavljena knjiga "Vatreni u Rusiji - od nacionalne traume do miljenika svijeta"

Knjigu je izdala kuća V. B. Z, a promociji su nazočili pripadnici brojnih nogometnih generacija, bivši i sadašnji 'Vatreni', treneri, nogometni dužnosnici i predstavnici HNS-a, te brojni sportski novinari, navijači.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2018. u 07:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zagrebačkom klubu Buldog Pub u srijedu je promovirana knjiga “Vatreni u Rusiji - od nacionalne traume do viceprvaka i miljenika svijeta” dugogodišnjeg sportskog novinara, urednika i nogometnog zaljubljenika Ivice Pezelja.

Knjigu je izdala kuća V. B. Z, a promociji su nazočili pripadnici brojnih nogometnih generacija, bivši i sadašnji 'Vatreni', treneri, nogometni dužnosnici i predstavnici HNS-a, te brojni sportski novinari, navijači.

“Bez srebrnog odličja Vatrenih, ne bi bilo ove knjige. Ona, međutim, govori i o povijesti hrvatske reprezentacije, povijesti u kojoj je bilo još blistavih trenutaka, ali i traumatičnih podbačaja. Velika ostvarenja često smo doživljavali kao potvrdu teze da nam nitko nije ravan, dok su bolne poraze pratile ocjene u kojima su svi znali sve o njihovim uzrocima. Taj obrazac vidjeli smo i sad. Nema dvojbe, rusko srebro već sada ima legendaran status, a desetljeća pred nama pretvorit će ga u mit. Kao autor knjige bit ću zadovoljan ako ona bar malo pripomogne objektivnom sagledavanju svih uspona i padova naše reprezentacije, sa željom da ovih prvih u budućnosti bude znatno više," rekao je autor Ivica Pezelj.

Urednik knjige Josip Antić je naglasio kako knjiga osim prikaza utakmica i povijesti nacionale vrste donosi iscrpnu statistiku za svakog igrača, od broja pretrčanih kilometara do asistencija, udaraca, prekršaja...

"Njen važan dio su i ogledi o svakom nogometašu, prisjećajući se sportskih početaka, klubova i posebno zanimljivih trenutaka u karijerama," rekao je Josip Antić, dodavši da su "Vatreni" u Rusiji istodobno i podsjetnik i priručnik za sve kojima su kockasti u srcima - od nogometaša, preko trenera i funkcionara do navijača, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close