Nosit će ga i suci

Predstavljen službeni pametni sat SP-a u nogometu

Hublot Big Bang Referee 2018 FIFA World Cup bit će dostupan samo u 2018 primjeraka, no s obzirom na cijenu veću od 5 tisuća dolara ne treba očekivati navalu za ovim uređajem.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2018. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji nogometa križaju dane na svojim kalendarima i s nestrpljenjem iščekuju lipanj i početak Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji. Ovo bi prvenstvo trebalo donijeti i jednu revoluciju koja bi trebalo pomoći u pravednijem suđenju, odnosno pravednijem donošenju odluka – video tehnologiju koja će se moći primijeniti u određenim slučajevima.

Nedavno je predstavljen i službeni pametni sat ovog SP-a kojeg će koristiti suci tijekom utakmica i koji će biti povezan s video sustavom i tehnologijom za praćenje lopte te će odmah javiti sucima ako je lopta prešla gol liniju.

Riječ je o Hublotovom modelu Big Bang Referee 2018 FIFA World Cup Russia koji neće biti rezerviran samo za suce, već će se moći kupiti i na tržištu, no njegov broj bit će ograničen samo na 2018 komada koliko će se naći u prodaji, javlja Zimo.co.

U prodaji, naravno, neće biti verzija namijenjena sucima, no imat će instaliran poseban softver namijenjen ljubiteljima nogometa – npr. na njemu će se odbrojavati dani do početka SP-a, kada prvenstvo počne prikazivat će se obavijesti o počecima utakmica, statistike s utakmica, a kada netko zabije gol, sat će zavibrirati i korisnici će dobiti obavijest o promjeni rezultata.

Ne treba očekivati veliku navalu za ovim satom jer, koliko god bio kvalitetan i atraktivan, za većinu ljudi odluka o kupovini ovog sata bit će vezana isključivo uz njegovu cijena koja iznosi više od 5 tisuća dolara.

Što se tiče specifikacija Hublotovog sata tiče koje nisu vezane uz SP u Rusiji, treba izdvojiti Intelov Atom Z34XX procesor, Googleov Wear OS operativni sustav te AMOLED ekran rezolucije 400x400 piksela. Također, ovaj pametni sat je vodootporan do 50 metara i dolazi s tehnologijama poput akcelerometra, žiroskopa i GPS-a, ima podršku za Bluetooth i WiFi te bateriju koja bi trebala izdržati oko jednog dana rada.

U prodaji bi se trebao pojaviti prvog dana svibnja po cijeni od 5200 dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close