Rat u Bundesligi

Predsjednik Bayerna Hoeneß uzvraća Bobiću zbog Nike Kovača

Atmosfera između Bayerna i Eintrachta je uoči ligaškog susreta 28. travnja više nego usijana. Inače, ova dva kluba mogli bi se do kraja sezone još jednom sastati, ukoliko oba prođu polufinale njemačkoga kupa.
Sport / Nogomet | 14. 04. 2018. u 23:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čini se kako je trenutačno najžeći rat, nakon onog između Trumpa i Asada, izbio na relaciji Frankfurt - München.

Naime, nakon što su Niko Kovač i FC Bayern obostrano potvrdili angažman hrvatskog trenera na klupi Bavaraca od iduće sezone, započeo je verbalni rat između sportskog direktora Eintrachta, Fredija Bobića, i starijeg mu kolege Ulija Hoeneßa, predsjednika Bayerna.

Bobić je potez Byerna ocijenio neprofesionalnim, odnosno izostankom poštovanja prema Eintrachtu, zbog čega Hoeneß kazao kako je "nepristojno od Bobića spočitavati nam povezanost s medijima. Novine od nas nisu dobile nikakvu informaciju prije vremena. Tako se navodi i u izvještajima".

Hoeneß kaže kako im mediji često ne idu na ruku, ali ovaj put bili su korektni, prenosi Bild, kojeg predsjednik Bayerna poimenično spominje u tom kontekstu.

"Klub iz Frankfurta smo svjesno ranije informirali, kako bi oni imali više vremena u potrazi za novim trenerom", kaže on.

Napominje kako se nisu ponijeli neprofesionalno, jer su iskoristili klauzulu iz ugovora Nike Kovača ''koju nije Bayern pisao".

Slično je reagirao i Byernov sportski direktor Hasan Salihamidžić koji navodi kako se FC Bayern ponašao apsolutno pošteno.

"Razumijem razočarenje Fredija Bobića. Ali izbor riječi koje je koristio bio je pogrešan. Od nas nijedna informacija nije procurila u javnost prije vremena. Nikina želja bila je da on prvo informira svoj sadašnji klub. Tek nakon toga sam ja nazvao Frankfurt", kazao je Salihamidžić.

U svakom slučaju, atmosfera između Bayerna i Eintrachta je uoči ligaškog susreta 28. travnja više nego usijana. Inače, ova dva kluba mogli bi se do kraja sezone još jednom sastati, ukoliko oba prođu polufinale njemačkoga kupa.

Bayern u poluzavršnici igra s Bayerom iz Leverkusena (17. travnja), dok je Schalke protivnik Eintrachtu (18. travnja).

Kovač je inače kao trener na odlasku s Eintrachtom u subotu doživio težak poraz u prvenstvenoj utakmici protiv Bayera iz Leverkusena (1:4).

Kopirati
Drag cursor here to close