Konferencija za novinare

Pred utakmicu protiv Mladosti u Slobodi najviše riječi o medijima i dugovanjima

Aludirao je na natpise o nekim nemilim događajima u klubu, vezanim za štrajk zbog neizmirenih plaća, te zbog ocjena da je ovosezonski plasman Slobode ispod nivoa kluba koji obilježava 100-godišnjicu postojanja.
Sport / Nogomet | 17. 05. 2019. u 19:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Pred utakmicu protiv Mladosti u Slobodi najviše riječi o medijima i dugovanjima

Iako je sutrašnja utakmica između Slobode i Mladosti rezultatski nevažna, i igrat će se za prestiž, šef stručnog stožera Tuzlaka Zlatan Nalić na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da će njegovi igrači sutra "odigrati jednu utakmicu u kojoj ćemo više pobjednici biti mi nego vi".

Aludirao je na natpise o nekim nemilim događajima u klubu, vezanim za štrajk zbog neizmirenih plaća, te zbog ocjena da je ovosezonski plasman Slobode ispod nivoa kluba koji obilježava 100-godišnjicu postojanja. 

''Utakmica je od ekstremne važnosti, jer želimo popraviti saldo protiv ekipe koja je na tabeli otprilike s nama. Rezultat između Mladosti i nas je 1:1. Imat ćemo dostupne sve igrače, osim Alispahića koji je počeo trenirati, ali neće biti u kombinaciji za ovaj susret '', rekao je Nalić. 

U sličnom raspoloženju govorio je i kapiten Perica Ivetić, kazavši da "nitko neće moći naći mrlju na igrama ekipe, zalaganju, raspoloženju i rezultatima".

 ''Kad izgubimo jednu utakmicu uslijede kritike, ali nama mogu da sude samo oni koji su bili s nama u istim cipelama'', kazao je Ivetić. Na kraju je, ipak, istaknuo da je ekipa mogla postići više, ali nije šire objasnio zbog čega nije.

''Ovaj tim je mogao više postići da je imao bolju pratnju. Na polusezoni smo to pokazali, a zašto nije postigao, neka odgovore neki drugi ljudi'', završio je Ivetić, čestitajući na kraju svim igračima i stručnom stožeru na rezultatima, te prijateljima kluba na podršci u ovoj sezoni.

Na pitanje jesu li igrači minulih dana štrajkali, te da li je točno da su plaću odbili dok je ne prime i članovi stručnog stožera, kojima se duguje još od zimske pauze, Ivetić je rekao: "Direktor Zdeno Jurić je rekao da su svim igračima jučer uplaćena sredstva na račune, a da će tijekom dana biti izmireni i dugovi trenerima. Mi smo jedna obitelj, imamo jedan stav i mišljenja smo da do kraja moramo biti zajedno. Sloboda ima repova i dugova od ranije, ali ne smiju se zapostaviti ljudi koji su sada tu. Meni su svi isti od čistačice do predsjednika. Nama se dugovalo i mi želimo da na pauzu odemo sretni i zadovoljni". 

O utakmici je govorio igrač Edis Smajić, rekavši da se nada pobjedi protiv Mladosti, zahvalivši igračima i stručnom stožeru na zajedništvu.

Nalić je na kraju potvrdio da je dobio povjerenje od uprave da sastavi ekipu za iduću sezonu. Tko će od igrača otići, a t ostati, nije rekao. Potvrdio je da ima spisak nogometaša koje bi želio dovesti, ali da zna da su i neki Slobodini igrači na meti drugih ekipe.

''Sve ovo ima smisla jedino ukoliko klupske ambicije budu trofeji i izlazak na međunarodnu scenu. Ukoliko ne bude tih ambicija, ne vidim se u Slobodi'', zaključio je Nalić. 

 Utakmica Sloboda - Mladost igra se sutra na Tušnju od 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close