Mikael Arteta

Prebolio koronu i spasio Arsenal

Osvojili smo kup, ali smo izborili i Europu, što je itekako važno za jedan klub kao što je Arsenal, mišljenja je Arteta koji se posebno zahvalio svom mentoru, Pepu Guardioli.
Sport / Nogomet | 02. 08. 2020. u 11:21 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal je u finalu FA kupa pobijedio Chelsea i tako dodatno popravio svoju rekordnu statistiku u ovom za Engleze izuzetno važnom i cijenjenom natjecanju. I nastavio tradiciju po kojoj sve ono što ne napravi kroz prvenstvo, jednostavno ispravi u posljednjoj utakmici sezone. Barem od 2014. godine, kada su osvojena četiri FA kupa.

Ovaj posljednji trofej je itekako poseban, jer je stigao u nikada goroj sezoni Arsenala u posljednjih dvadesetak godina. Sezoni u kojoj je momčad lutala, u kojoj su se mijenjali treneri i veliki broj igrača na terenu. Na kraju je Mikael Arteta uspio doći do svog prvog trofeja kao trener i to u prvoj nepotpunoj sezoni.

Mikel Arteta bio je na terenu 2014., kada je Arsenal osvojio FA kup, točnije kao kapetan momčadi je podigao trofej. Ovaj put je uspio kao trener pa će imati svoje posebno mjesto u povijesti Arsenala. Kao prvi i jedini. Možemo napisati kako ovim trofejom Arteta nije spasio sezonu, spasio je Arsenal jer veliko je pitanje kako bi se stvari razvijale u budućnosti, bez Europe, možda bez nekih važnih igrača, prije svega junaka finala Pierre-Emerick Aubameyanga. Za kojeg je baš Arteta nakon utakmice rekao:

- Mislim da će Auba ostati. On zna što mislim o njemu, želim da gradim momčad oko njega i vjerujem kako on želi ostati s nama. Vjerujem kako je samo pitanje vremena kada će postići dogovor sa upravi kluba. Jedna ovakva utakmica će mu pomoći da shvati i vjeruje u to da smo na pravom putu i da je on veliki dio toga, govorio je nakon utakmice Arteta koji se dotakao i utakmice.

- Imali smo loš početak, primili smo rani gol, ali sam znao kako momci neće odustati. Odlično su reagirali, uspjeli smo izjednačiti i nakon toga smo nastavili dobro igrati. Tih nekih pola sata igre u prvom poluvremenu, mislim da je to naš najbolji period od trenutka kada sam preuzeo momčad. Naporno smo radili i ova pobjeda je za nas svojevrsna dvostruka nagrada.

Osvojili smo kup, ali smo izborili i Europu, što je itekako važno za jedan klub kao što je Arsenal, mišljenja je Arteta koji se posebno zahvalio svom mentoru, Pepu Guardioli.

- Moram se zahvaliti Pepu, od njega sam naučio puno toga i on jedan od razloga zbog kojih sam postao trener, spomenuo je Španjolac koji je Arsenal preuzeo krajem prosinca prošle godine, kao spasitelj; bivši igrač. U svoje prve dvije utakmice, osvojio je samo jedan bod; nakon remija s Bournemouthom, poražen je kući od Chelsea, u osam mjeseci je prošao puno toga. Bilo je poraza, više nego pobjeda, prebolio je koronu i na kraju uzeo trofej. Za spas Arsenala kao kluba, ali i sebe kao trenera.

Kopirati
Drag cursor here to close