Bayern gnadenlos

Prvak Europe nije ostavio ni mrvicu šanse Cholovim ratnicima

Bayern je u sklopu prvog kola grupe A Lige prvaka trijumfalno i maksimalno uvjerljivo krenuo u obranu naslova. Svladan je jaki Atletico Madrdi s glatkih 4:0. Ekipa Chola Simeonea razbila se o bavarski zid.
Sport / Nogomet | 21. 10. 2020. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Kinglsey Coman imao je svoju večer protiv Atletica

Konačni rezultat utakmice na Allianz areni to ne da naslutiti, ali nije loše počelo za Španjolce.

U trećoj minuti, nakon odličnog kombiniranja po sredini, lopta je došla po lijevoj strani otkud je lopta ubačena po zemlji u sam peterac. Tamo je samo malo bio kratak Luis Suarez i Bayern se izvukao od vrlo ranog deficita.

U 15. Bayern pogađa vratnicu. Ubačeno je s desna iz kornera, loptu je kratko prenio Thomas Müller, nogu postavio Niklas Süle, a lopta se odbila od okvira gola. Puno sreće za Atletico.

U 28. minuti prvak Europe pogađa za vodstvo. Jedan udarac Goretzke je odbijen, djelovalo je kao da će Atletico krenuti u kontru no odličnim startom je vratio loptu Joshua Kimmich, a nakon toga još bolje fenomenalnom dugom, a dovoljno oštrom loptom pred golom uposlio Kinglseya Comana. Francuz sjajno prima loptu i matira Oblaka, lagano iskosa.

Coman je tako nastavio tamo gdje je stao u Lisabonskom finalu protiv PSG-a, gdje je postigao pobjedonosni gol za naslov prvaka Europe.

Već u 41. minuti je 2:0. Opet je loptu na svojoj lijevoj strani dobio Coman, ovaj puta bliže golu. Okružen s nekoliko igrača, odlično je uspio izvesti dodavanje na drugu stranu i pronaći prilično usamljenog Leona Goretzku, koji pogađa jakim prizemnim udarcem za povećanje vodstva.

U drugome dijelu Joao Felix je već u 47. minuti zabio gol nakon ubačaja Llorentea, no gol je poništen je radi Suareza koji je bio u zaleđu i, iako nije dirao loptu, smetao je Manuelu Neueru.

Nakon još jedne izgledne prilike koju je Felix pripremio za Carrasca, ali se Belgijanac nije snašao, Bavarci su ponovno zaprijetili.

Naime, u 66. minuti uslijedio je možda i najljepši trenutak utakmice. Kolosalan pogodak za 3:0 Corentina Tolissoa sa tridesetak metara nakon što je primio odbijenu loptu poslije jednog slobodnog udarca iskosa. Lopta je pocijepala Oblakovu mrežu.

Već u 71. minuti je 4:0. Igrač utakmice Kinglsey Coman u kontri je izbačen na širokom prostoru, akciju je dovršio tako što se u vještom slalomu riješio svake smetnje na putu prema Oblaku, kojeg je na koncu matirao plasiravši loptu u suprotnu malu mrežicu.

U Bayernovoj skupini su u ranijem terminu RB Salzburg i Lokomotiv Moskva podijelili bodove (2:2).

Kopirati
Drag cursor here to close