Kraljevska krv

Poznato je zašto britanski princ William navija za Aston Villu

"Jednom davno u školi vrlo sam zainteresirao za nogomet. Tražio sam klub za koji bih navijao. Svi kolege bili su pristalice Man Uniteda i Chelseaja, a ja nisam htio neki tako uobičajeni odabir"
Sport / Nogomet | 28. 05. 2019. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  AP Photo / dpa / Princ William i John Carew, bivši nogometaš Ville

Aston Villa nakon 2016. igrat će Premier ligu. U odlučujućem okršaju na Wembleyu pobijedila je Derby (2-1) u napetoj utakmici.

Nakon ostvarenog uspjeha, u kadru prijenosa moglo se vidjeti jednu vrlo poznatu osobu. Radi se o princu Williamu, vojvodi od Cambridgea, starijem sinu britanskog prijestolonasljednika princa Charlesa.

Istaknuti pripadnik kraljevske obitelji u nekoliko navrata viđen je kako burno i emotivno reagira na podržaje s terena, a veliko oduševljenje nije uspio sakriti ni po posljednjem sudačkom zvižduku.

Pitanje koje se neizostavno nametalo bilo jest kako to da se ovaj 36-godišnjak - rođen u Londonu i školovan u obližnjem Berkshireu - odlučio navijati za klub udaljen 140 kilometara, iz potpuno druge regije?

Odgovor na to pitanje dao je sam princ još 2015. godine, a prilično je zanimljiv:

"Jednom davno u školi vrlo sam zainteresirao za nogomet. Tražio sam klub za koji bih navijao. Svi kolege bili su pristalice Man Uniteda i Chelseaja, a ja nisam htio neki tako uobičajeni odabir", započeo je princ, koji je tijekom školovanja i sam igrao nogomet, a od 2006. godine je predsjednik Engleskog nogometnog saveza!

"Htio sam klub koji je bliži sredini ljestvice, tako da bi navijanje za njega bilo napetnije, nudilo više emotivnih oscilacija", otkrio je prije četiri godine William.

"Aston Villa je uvijek bila klub s bogatom povijesti. Neki moji odlični prijatelji su navijači Ville, a jedna od prvih utakmica FA kupa kojoj sam prisustvovao bila je ona između Bolotna i Aston Ville 2000. godine. Bilo je fantastično, sjedio sam s prijateljima, bili smo odjeveni kao pravi navijači, osjetio sam posebnu povezanost, pravo drugarstvo", kazao je britanski princ.

Princ William u veljači ove godine u tamošnjoj nogometnoj javnosti istaknuo se oštro kritiziravši domaće klubove. Naime, zamjerio im je način na koji postupaju s mladim nogometašima kada se utvrdi da oni neće moći pratiti razinu zacrtanu od klupskog vodstva, piše SportKlub.

"Riječ je o zanemarivanju dužnosti. Klubovi moraju prestati tretirati igrače kao financijsku imovinu", rekao je tada.

Kopirati
Drag cursor here to close