Veliko rivalstvo

Poznati sudac zapalio Španjolsku: Koliko sudaca navija za Real, a koliko za Barcu?

"Sviđa li se to Barci ili ne, 70 posto španjolskog stanovništva, isključujući Kataloniju, tradicionalno je okrenuto prema Madridu", kaže Iturralde.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2020. u 22:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: FCBN / Eduardo Iturralde Gonzalez, Bask koji poznaje odnose u španjolskom nogometu

Uvijek kontroverzni bivši međunarodni sudac Eduardo Iturralde Gonzalez, danas stručni komentator popularne španjolske radijske emisiji posvećene isključivo nogometu El Larguera na Cadena SER-u, progovorio je o klupskim bojama sudačkih kolega. To je uvijek vruća tema na Iberijskom poluotoku.

Baskijski sudac poslovično nema dlake na jeziku, svojim izjavama često podiže prašinu. Kad nešto ispali, malo koga u Španjolskoj ostavlja ravnodušnim. I ovaj put su njegove izjave imale veliki odjek.

Iturralde je bez krzmanja dao procjenu koliko sudaca, po njegovu mišljenju, u La Ligi navija za Real Madrid, a koliko za Barcelonu.

„Omjer glasi: 90 posto za Real, 10 posto za Barcu.

Objasnio je kako je to moguće.

"Sviđa li se to Barci ili ne, 70 posto španjolskog stanovništva, isključujući Kataloniju, tradicionalno je okrenuto prema Madridu", kaže Iturralde.

"Možda u posljednje vrijeme postotak nije baš takav. Jedan dio mlađeg naraštaja vjerojatno se vezao za Guardiolinu Barcelonu. Međutim, koliko je ljudi bilo za Real prije Messijeve ere? Realno 70 posto."

Itturalde nije ni za Real ni za Barcu. Prirodno, on je Bask, a zna se kako diše Baskija. Tamo caruju Athletic i Real Sociedad, a navija se i za Alaves i Osasunu, koja je doduše iz Navare, točnije Pamplone, ali i taj dio Španjolske smatra se baskijskom povijesnom zemljom.

„Nisu mi nikada bili važni ni Real ni Barca. Ja sam za Athletic. To svi znaju, ja se ne skrivam“, kaže Itturalde i dodaje da je profesionalno neutralan.

„Često bi moje zakinuo pokušavajući biti fair prema drugoj strani“, zaključuje jedan od najkontroverznijih španjolskih sudaca.

Kopirati
Drag cursor here to close