Prestrojavanje

Poznati su prekobrojni igrači: Real želi uštedjeti 75 milijuna eura

AS piše kako je Gareth Bale na samome vrhu popisa igrača kojih bi se Madriđani rado riješili. Velšanin zarađuje 14,5 milijuna godišnje. Slično je i s Jamesom Rodriguezom...
Sport / Nogomet | 07. 04. 2020. u 23:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AP Photo / dpa / Igrači Reala na treningu

Real Madrid na platnoj listi profesionalca ima 26 igrača kojima godišnje za plaće izdvaja 284 milijuna eura.

S obzirom na neizbježno smanjenje prihoda zbog korona krize, Kraljevski klub želi uštedjeti 75 milijuna, a to je moguće jedino ukoliko neki igrači više ne budu na platnoj listi.

AS piše kako je Gareth Bale na samome vrhu popisa igrača kojih bi se Madriđani rado riješili. Velšanin zarađuje 14,5 milijuna godišnje. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2022., što znači da mu Real treba za plaće dati 29 milijuna ukupno u dvije godine, bez obzira igrao ili ne.

Slično je i s Jamesom Rodriguezom, a spomenuti list kalkulira da bi Real, riješi li se Kolumbijca i Velšanina, time uštedio 45 milijuna.

Naime, Rodriguez dobiva osam milijuna po sezoni, a ove je sezone igrao samo 65 minuta.

Foto: AS / Za neke igrače više nema mjesta u Realu?

Igrači kao Mariano Díaz, Brahim Díaz, Dani Ceballos (Arsenal, posudba), Jesús Vallejo (FC Granada, posudba) i Álvaro Odriozola (Bayern, posudba), također nisu po volji trenera Zidanea.

Brahim Díaz ima plaću od sedam milijuna i u aktualnoj je sezoni ubilježio 170 minuta u igri.

Dani Ceballos sa šest milijuna plaće, kao i Jesus Vallejo (četiri milijuna godišnje) također bi povratkom na Santiago Bernabeu samo opterećivali klupsku blagajnu, jer mali su izgledi da se nametnu Zidaneu.

S druge strane, potencijalni povratnici Odegaard i Achraf, koje bi Real rado vratio po isteku sezone, u niskom su platnom razredu (po tri milijuna eura).

Igra milijuna počela je i u najbogatijim klubovima i bit će uistinu zanimljivo vidjeti kako će izgledati budućnost nogometa.

Kopirati
Drag cursor here to close