Europska liga

Poznati parovi 16-ine finala Europske lige

Kuglice su hrvatskog prvaka spojile s češkim prvakom koji je u Europsku ligu stigao iz Lige prvaka gdje je u skupini završio treći, iza Real Madrida i Rome.
Sport / Nogomet | 17. 12. 2018. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u 16-ini finala Europske lige igrat će protiv Viktorije Plzen odlučeno je na ždrijebu u Nyonu.

Prva utakmica na rasporedu je 14. veljače u Plzenu, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije na stadionu Maksimir.

Kuglice su hrvatskog prvaka spojile s češkim prvakom koji je u Europsku ligu stigao iz Lige prvaka gdje je u skupini završio treći, iza Real Madrida i Rome. Česi su u zadnjem kolu Lige prvaka dohvatili treće mjesto pobjedom nad Romom 2-1.

U prvih 11 nemaju niti jednog stranca, samo Česi. Trener im je Pavel Vrba.

Najskuplji igrač im je slovački reprezentativac Patrik Hrosovsky koji vrijedi 4,25 milijuna eura, a tu je i Michael Krmenčik, ubojiti napadač kojeg je Dinamo htio u svojim redovima prije godinu dana, ali im je bio preskup. Transfermarkt ga cijeni na četiri milijuna eura.

Podsjetimo, Dinamo je nakon 49 godina čekanja izborio 'europsko proljeće' osvojivši prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea, Spartaka iz Trnave u Anderlechta.
'Modri' su u šest utakmica upisali četiri pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 11-3.

Dinamo je posljednji put dohvatio euro-proljeće u sezoni 1969/70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada u 1. kolu izbacio Slovan iz Bratislave, te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1-3, 0-1).

Ove godine finale Europske lige igrat će se 29. svibnja na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

Parovi 16-ine finala Europske lige:

Bjelica: Viktorija je favorit, ali vjerujem u prolaz

"Viktorija je lagani favorit, ali mi imamo svoje šanse i vjerujem da ih možemo proći," kazao je za Hinu trener Dinama Nenad Bjelica nakon što je ždrijeb parova 16-ine finala Europske lige spojio hrvatskog prvaka i Viktoriju Plzen.

Prva utakmica na rasporedu je 14. veljače u Plzenu, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije na stadionu Maksimir. Česi su u Europsku ligu stigli preko Lige prvaka gdje je u skupini G osvojili treće mjesto iza Real Madrida i Rome, a ispred msokovskog CSKA.

Česi su u šest susreta upisali dvije pobjede, jedan remi i tri poraza uz razliku pogodaka 7-16. Samo je Crvena zvezda ove sezone u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' primila više golova od Viktorije, 17. Viktorija je u Plzenu pobijedila Romu (2-1), odigrala 2-2 protiv CSKA, te izgubila od Reala (0-5), dok je na gostovanjima slavila u Moskvi (2-1), te izgubila u Madridu (2-1) i Rimu (0-5).

"Uvijek može bolje, no moglo je biti i gore. Ispali su iz Lige prvaka u Europsku ligu i zaslužuju respekt. Viktorija je ove sezone pobijedila Romu i CSKA i osvojila sedam bodova u skupini Lige prvaka. Iako su oni lagani favoriti, mi imamo svoje šanse i vjerujem da možemo proći," poručio je strateg 'modrih'.

Kopirati
Drag cursor here to close