Uefa Liga nacija

Poznata su sva četiri sudionika Final Foura Lige nacija

Nakon Francuske i Španjolske, plasman na završni turnir elitnog razreda Lige nacija izborile su i reprezentacije Belgije i Italije. Zanimljivo, na Final Fouru neće nastupiti niti jedna od četiri reprezentacije koje su nastupile na prvom Final Fouru.
Sport / Nogomet | 18. 11. 2020. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovogodišnjem Final Fouru Lige nacija neće nastupiti niti jedna od četiri reprezentacije koje su izborile plasman na završnom turniru u prvom izdanju ovoga natjecanja.

Podsjetimo, lani su u Portugalu pored domaćina, nastupili Engleska, Nizozemska i Švicarska, a naslov je pripalo Porugalu koji je u finalu porazio Nizozemsku sa 1:0.

Francuska i Španjolska su plasman na Final Four izborili u utorak, dok su u srijedu to ostvarile Belgija i Italija.

Belgija je u izravnom sudaru za prvo mjesto u Leuvenu pobijedila Dansku sa 4:2, a domaćinu je bio dovoljan i bod za osvajanje prvog mjesta.

Belgija je povela u trećoj minuti golom Tielemansa, izjednačio je Wind u 17. minuti, a potom je Lukaku golovima u 56. i 69. minuti doveo Belgiju do dva gola prednosti. Autogol Chadlija u 87. minuti vratio je Dansku u život, no samo minutu kasnije De Bruyne je razriješio sve dvojbe, piše Hina.

U drugom susretu iz ove skupine Engleska je pobijedila Island sa 4:0. Strijelci za "Gordi Albion" bili su Rice (20), Mount (24) i Foden (80, 84)

Put na završni turnir osvojila je i Italija koja je u Sarajevu pobijedila Bosnu i Hercegovinu sa 2:0 golovima Belottija (22) i Berardija (68).

U drugom susretu Nizozemska je u Chorzowu okrenula rezultat protiv Poljske slavivši sa 2:1. Poljska je povela u 6. minuti golom Jozwiaka, no gosti su u nastavku susreta okrenuli rezultat golovima Depaya (77-11m) i Wijnalduma (84).

Na koncu je Italija osvojila prvo mjesto u skupini sa 12 bodova, Nizozemska ima 11 bodova, Poljska sedam, a BiH dva boda.

Završni turnir drugog izdanja Lige nacija održat će se od 6. do 10. listopada iduće godine, dok će ždrijeb polufinalnih parova biti 3. prosinca ove godine.

Final Four će se igrati u Italiji, polufinalni susreti su na rasporedu 6. i 7. listopada 2021. godine, dok će susret za treće mjesto i finale biti 10. listopada.

Dodajmo kako su iz elitnog razreda Lige nacija ispali Švedska, Bosna i Hercegovina i Island, dok će četvrti putnik u niži rang biti Švicarska ili Ukrajina (njihov međusobni susret odgođen je zbog pandemije).

Kopirati
Drag cursor here to close