Play-off

Poznata prva tri sudionika Lige prvaka iz kvalifikacija

Malmo, Benfica i Young Boys plasirali su se u srijedu u grupnu fazu Lige prvaka. Ferencvaroš, PSV i Ludogorec morat će se zadovoljiti Europskom ligom.
Sport / Nogomet | 24. 08. 2021. u 23:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Benfica, Malmo i Young Boys plasirali su se u srijedu u grupnu fazu Lige prvaka. Ferencvaroš, PSV i Ludogorec morat će se zadovoljiti Europskom ligom.

Odigrana su tri revanš meča play-offa Lige prvaka i bilo je dosta uzbuđenja na sva tri terena do samog kraja.

Young Boys je u Budimpešti slavio s 3:2 protiv Ferencvaroša, dakle istim rezultatom kao i u prvoj utakmici, te je tako prošao u grupnu fazu.

Švicarski tim je poveo golom Zesigera u petoj minuti, ali Wingo i Mmaee u 18. i 27. minuti pogocima okreću stvari u korist mađarske ekipe.

U 56. minuti Fassnacht donosi gostima izjednačenje, promašili su penal u 72. minuti, a prolaz im je ovjerio Mambimbi golom u 93. minuti.

Bh. reprezentativci Eldar Ćivić, Stjepan Lončar i Adnan Kovačević tako su ostali bez plasmana u grupnu fazu, ali su zato više razloga za slavlje imali Anel Ahmethodžić i Adi Nalić.

Oni su s Malmeom poraženi u Bugarskoj od Ludogoreca s 2:1, ali su prošli dalje pošto su u prvom meču slavili s 2:0.

Domaći sastav poveo je pogotkom Nedjalkova (10), u otvaranju susreta, krajem prvog poluvremena poravnao je Birmančević (42), da bi Ludogorec do nove prednosti stigao iz kaznenog udarca kojega je igranjem rukom skrivio Čolak, a realizirao Sotiriou (60-11m).

Hrvatski reprezentativni napadač Antonio Mirko Čolak igrao je za Malmo do druge minute sudačke nadoknade u Razgradu.

Mreže su mirovale u Eindhovenu u duelu PSV-a i Benfice, što je na kraju donijelo Portugalcima prolaz jer su u prvoj utakmici pobijedili 2:1. Benfica je već u 32. minuti ostala bez Verissima koji je dobio crveni karton, ali su se gosti uspjeli obraniti do kraja.

Najveću šansu za PSV propustio je iskusni Zahavi, koji je u drugom dijelu promašio veliki zicer.

U preostalim mečevima play-offa u srijedu se sastaju Brondby - Salzburg (1:2), Dinamo Zagreb - Sheriff (0:3) i Šahtar - Monaco (1:0).

Ždrijeb grupne faze održat će se u četvrtak od 18 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close