Mali ''Kaiser''

Povukao na djeda: Unuk Franza Beckenbauera gradi karijeru u Hannoveru

S obzirom na igre koje prikazuje, mladi Beckenbauer je ovih dana dobio priliku, uz nekolicinu drugih talenata, trenirati s prvim timom Hannovera. Šef stručnog stožera kluba André Breitenreiter kaže kako prezime ne igra nikakvu ulogu
Sport / Nogomet | 14. 11. 2018. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sportbuzzer / Luca Beckenbauer prešao je u Hannover 96

Luca Beckenbauer, unuk njemačke legende 'Kaisera' Franza Beckenbauera, nogometni je talent koji bi mogao napraviti zavidnu profesionalnu karijeru, slažu se stručnjaci u Njemačkoj.

Poput svog djeda, Luca Beckenbauer igra na poziciji stupa obrane, srednjeg braniča, a ove je sezone promijenio klub - iz Schalkea je prešao u Hannover. Za ovaj su transfer zaslužni Horst Heldt, menadžer Hannovera, kao i bivši igrač Bayerna Michael Tarnat, trenutačno šef mlađih pogona Bavaraca. Navodno je Michael Tarnat za svoje lobiranje dobio zeleno svjetlo od samog Kaisera.

Luca (18) je kapetan U19 tima Hannovera i na leđima nosi broj pet - kao i njegov slavni djed svojevremeno. Doduše, Franz Beckenbauer je u njemačkoj reprezentaciji prvo nosio broj četiri, ali je zato u Bayernu i najslavnijim godinama s Elfom proslavio dres s brojem pet.

S obzirom na igre koje prikazuje, mladi Beckenbauer je ovih dana dobio priliku, uz nekolicinu drugih talenata, trenirati s prvim timom Hannovera. Šef stručnog stožera kluba André Breitenreiter kaže kako prezime ne igra nikakvu ulogu, jer svi koji žele postati prvotimci, moraju to sami zaslužiti.

"Trudimo se ne miješati djeda u ovo. To nam nije zanimljivo, a vjerujemo kako i Luca želi da ga se doživljava onakvim kakav on jest, a ne kao Franzova unuka. Ako bi bilo suprotno, Luci to ne bi pomoglo", kaže trener Hannovera.

  / Luca i Franz Beckenbauer

Luca Beckenbauer je inače sin Stephana Beckenbauera (†46), Kaiserova trećeg sina, koji je također profesionalno igrao nogomet (Saarbrücken), a umro je 2015. godine od tumora na mozgu.

Kao sjećanje na svog preminulog oca, ''mali Kaiser'' ima tetovažu na listu desne noge "01.12.68" - datum rođenja njegova oca Stephana.

Video:  Franz BECKENBAUER - FIFA Classic Player
Kopirati
Drag cursor here to close