Opa!

Povratak Premier lige u lipnju, igračima produženje ugovora

"Svi smo se složili da ćemo ići naprijed samo ako je to sigurno za zdravlje i dobrobit igrača, trenera i osoblja na prvom mjestu", rekao je Dowden za britanske medije.
Sport / Nogomet | 14. 05. 2020. u 21:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za sve navijače Premier lige s "Otoka" stižu ohrabrujuće vijesti, nakon što je državni tajnik za kulturu, medije i sport Oliver Dowden najavio povratak profesionalnog nogometa u Englesku u lipnju.

Dowden je u četvrtak održao "pozitivan sastanak" s nogometnim vlastima, koji uključuju čelnike engleskih liga i nogometnog saveza kako bi "nastavio planove" za nastavak nogometa.

"Svi smo se složili da ćemo ići naprijed samo ako je to sigurno za zdravlje i dobrobit igrača, trenera i osoblja na prvom mjestu", rekao je Dowden za britanske medije.

"Vlada otvara vrata da se natjecateljski nogomet vrati u lipnju. To bi trebalo uključivati i širi pristup navijačima kako bi mogli gledati tv prijenose utakmica osiguravajući financijska sredstva za podršku široj nogometnoj obitelji," dodao je.

Prema projektu ponovnog pokretanja koji zagovara vodstvo Premier lige, natjecanje bi se nastavilo 12. lipnja, a utakmice bi se igrale iza zatvorenih stadiona.

"Nogometne vlasti sada su dužne dogovoriti i dovršiti detalje svojih planova. Postoji zajednička dobra volja da se to postigne za njihove navijače, nogometnu zajednicu i cijeli narod", rekao je državni tajnik.

"Vlada i naša medicinska struka nastavit će pružati smjernice i podršku nogometu", dodao je.

Neki igrači Premier lige već su započeli pojedinačne treninge, a u klubovima se nadaju kako će prva faza otvaranja treninga, u početku ograničena na 75 minuta, započeti u ponedjeljak. Klubovi će moći provoditi treninge u skladu s higijenskim protokolima i poštujući sigurnu udaljenost među njima.

Čelnici elitnog razreda engleskog nogometa objavili su i kako će igračima čiji ugovori završavaju 30. lipnja bit će omogućeno potpisivanje kratkoročnih produženja do kraja sezone.

"Ono što smo danas odlučili jest osigurati koliko god je moguće da klubovi završe sezonu s istim sastavom koji su imali na raspolaganju prije obustave kampanje", rekao je izvršni direktor Premier lige Richard Masters.

"Igrači mogu produžiti svoje ugovore nakon 30. lipnja do kraja sezone, ali to moraju ugovoriti obje strane," dodao je.

Premijer liga je objavila kako će klubovi i igrači imati rok do 23. lipnja da međusobno dogovore produženje ugovora.

Kopirati
Drag cursor here to close