Brazilci uvijek u modi

Povećava se brazilski vrtić: Real dogovorio prvi zimski transfer

Sve spremno za dolazak još jednog talentiranog brazilskog vunderkinda u Realov vrtić. Reinier Jesus puno će se lakše prilagoditi na Madrid jer u njemu već žive njegovi sunarodnjaci, nešto stariji Vinicius Junior i Rodrygo.
Sport / Nogomet | 05. 01. 2020. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Reinier Jesus dogovorio je transfer iz Flamenga u Real

Kraljevski klub dobio je utrku za najtraženijeg tinejdžera na svijetu, Reinier Jesus dogovorio je transfer iz Flamenga u španjolsku metropolu za 30.000.000 eura. Neće doći odmah, ali vrlo brzo, 19. siječnja kad postane punoljetan.

Real i Reinierov agent sve su dogovorili, a navodno su 'pali' dogovori i na razini obaju klubova.

To znači kako je sve spremno za dolazak još jednog talentiranog brazilskog vunderkinda u Realov vrtić. Talentirani veznjak puno će se lakše prilagoditi na Madrid jer u njemu već žive njegovi sunarodnjaci, nešto stariji Vinicius Junior i Rodrygo.

Vinicius je dvije godine stariji od Reiniera i ove sezone ima gol u 12 nastupa, a godinu stariji Rodrygo odigrao je dvije utakmice manje i zabio gol više. Ako je to neka referenca, onda ni Reinier neće dugo čekati svoju priliku za prve minute u Realovu dresu.

Marca javlja kako je sve dogovoreno, ali će transfer pričekati još dva tjedna do njegovog 18. rođendana kako Real ne bi upao u probleme kod Fife radi kupovanja maloljetnika.

Brazilca su željeli dovesti i Barca, Atletico, Man City i PSG, ali Real ih je preduhitrio uplativši 30.000.000 eura na račun Flamengu.

Toliko naime iznosi odštetna klauzula koja je u novom Reinierovom ugovoru smanjena sa 70.000.000 eura na novi iznos.

Za početak mladi brazilski veznjak neće doći kod Zidanea, nego kod njegovog bivšeg suigrača Raula, koji sjedi na klupi Castille, B momčadi Kraljevskog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close