NS BIH

Potvrđeno: Prosinečki i Osim kandidati za izbornika BiH

Na sjednici su bili prisutni svi članova Izvršnog odbora, član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz kao i Zvjezdan Misimović savjetnik Izvršnog odbora za nogometna pitanja.
Sport / Nogomet | 23. 12. 2017. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je u Trening centru NS/FS BiH u Zenici  održana 16. redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH, pod  predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića.  

Na sjednici su bili  prisutni svi članova Izvršnog odbora, član Odbora za posredovanje i savjetovanje  Sead Kajtaz  kao i Zvjezdan Misimović savjetnik  Izvršnog odbora za nogometna pitanja.

Na dnevnom redu je bilo osam točaka, a najviše pozornosti i diskusije izazvao je Izvještaj komisije IO nadležne za predlaganje kandidata za selektora „A“ reprezentacije. 

Izvršni odbor je ocijenio da je komisija obavila odličan posao te su sa liste potencijalnih kandidata  za selektora „A“  reprezentacija izdvojili dva, Roberta Prosinečkog i Amara Osima, sa kojima će se u narenih nekoliko dana obaviti detaljniji razgovori.

Pored toga na sjednici je jednoglasno usvojeno sljedeće:

1. Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 15. redovne sjednice Izvršnog odbora, održane 16. 11. 2017. godine,
2. Informacija o financijskoj situaciji NS/FS BiH,
3. Izvještaji nadležnih organa (Odbora za natjecanje, suce i suđenje, stadione i sigurnost, za financije i Disciplinske komisije ) o natjecanjima u organizaciji NS/FS BiH u jesenjem dijelu natjecateljske sezone 2017/2018,

Prijedlozi:
a) Pravilnika  o registraciji, statusu i transferu igrača NS/FS BiH,
b) Odluke o izmjenama i dopunama Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH,
c) Odluke o izmjenama i dopunama Pravilnika o licenciranju klubova za   natjecanje u Premijer ligi BiH i Pravilnika o licenciranju  klubova za UEFA
d) Odluke o preregistraciji;
e) Obrasca nove legitimacije/iskaznice igrača;
 Informacija o realizaciji projekta „Razvoj mladih elitnih igrača“,
Izvještaj Stručno-Tehničkog komiteta NS/FS BiH sa ocjenom nastupa reprezentativnih selekcija u 2017.godini. Generalna  ocjena  je da je evidentan napredak u radu sa omladinskim selekcijama  muške U17 i U19 selekcije, kao i ženske  U17 koje  su plasmanom u elitne krugove odgovarajućih natjecanja ostvarili zacrtani plan.
Nakon sjednice potpredsjednik NS/FS BiH Milorad Sofrenić se obratio predstavnicima medija:

''Što se tiče tokčke koja se odnosila na izbor izbornika danas smo razmatrali izvještaj Komisije koja je razgovarala sa svim potencijalnim kandidatima. Listu od četiri predložena sveli smo na dvojicu. To su Robert Prosinečki i Amar Osim. U narednih deset dana će se sa njima obaviti konkretni razgovori o njihovim uvjetima, te o potencijalnom zaključivanju ugovora.''

Kopirati
Drag cursor here to close