Pola koraka od Premijer lige

Posušje na korak od sna: "Htjeli smo izboriti ostanak, ali sve se poklopilo..."

I dok se u Premijer ligi BiH još ništa ne zna ni tko će osvojiti titulu, ni tko će ispasti, čini se da se u Prvoj ligi Federacije BiH sve rasplelo na vrhu.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2021. u 10:02 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goražde je neočekivano izgubilo kući od Igmana (2:0), a i TOŠK je izgubio u Gabeli (2:0), pa nakon pobjede u Žepču Posušje ima ogromnih devet pobjeda prednosti ispred Goražda i 12 ispred ekipe iz Tešnja.

“Mi cijelu sezonu nismo očekivali da ćemo biti na prvom mjestu. Sigurno nam se dosta stvari poklopilo tijekom čitave sezone. Ne umanjujem našu kvalitetu, ali treba biti realan jer smo neke utakmice čak i lošije odigrali, a opet pobijedili”, kaže kapetan Posušja Davor Landeka za Dnevni list.

“Nisam očekivao pobjedu Igmana u Goraždu. GOŠK ima dosta dobrih igrača tako da mislim da njihov trijumf nije iznenađenje. Ali pobjeda Igmana definitivno jeste, pogotovo jer je prekinut niz Goražda koje je bilo bez poraza na proljeće. Na našu sreću poklopilo nam se i to”.

Landeka i društvo tako su praktično otvorili vrata Premijer lige.

“Matematički nije još riješeno i nećemo odustajati od svog pristupa dok ne potvrdimo prvo mjesto. To neće promijeniti naš način rada. Idemo od utakmice do utakmice, ne opterećujemo se drugima, poklopilo nam se dosta toga, ali mislim da smo zasluženo na prvom mjestu”, istaknuo je Landeka za Dnevni list.

Sljedećeg vikenda će na Mokrom Docu dočekati Goražde, što je derbi 25. kola.

“Bit će dobra, ali i teška utakmica, Goražde se odlično pokazalo, dobili su nas u prvom dijelu. Pohvalio bih rad njihove struke, nije slučajno da budu tako dugo neporaženi. Pripremit ćemo se kao za svaku drugu utakmicu, a kući mislim da smo favoriti. Nadam se da ćemo to pokazati na terenu te osvojiti tri boda koja bi nam puno značila za ostvarenje konačnog cilja”.

Prije samo godinu dana Posušani su bili drugoligaši, a već na jesen mogu biti premijerligaši.

“Na početku nismo znali koliko vrijedimo, niti smo znali kakva je Prva liga. Bio je cilj što prije izboriti mirnu luku i ostanak, a dalje što bude. Međutim dobro smo otvorili sezonu, dobro igrali, poklopili su nam se rezultati i tu smo gdje jesmo. Ne razmišljamo previše o Premijer ligi, ali smo svjesni da smo joj jako blizu. Brzo će proći ovih 6 kola do kraja pe ćemo vidjeti što i kako dalje”, zaključio je Landeka za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close