Priznanje

Posebni dresovi Napolija u čast Maradone

Napoli je objavio kako će, unatoč prvotnoj zamisli, dres kojeg će igrači nositi na susretu protiv Rome, imati još veći značaj.
Sport / Nogomet | 29. 11. 2020. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski prvoligaš Napoli će prvenstvenu utakmicu u nedjelju navečer protiv Rome igrati u dresu koji podsjeća na dres argentinske reprezentacije u čast Diegu Maradoni koji je prošli tjedan umro od plućnog edema, objavljeno je na klupskim stranicama.

''Prije godinu dana, zajedno s Kappom, razmišljali smo o dizajniranju posebnog dresa koji odaje počast Diegu Maradoni, njegovoj voljenoj Argentini i uskoj vezi s narodom Napulja. Nadali smo se da će ga Diego moći vidjeti, možda čak i nositi i podijeliti s nama uzbuđenje zbog toga'', objavio je na svojim internetskim stranicama talijanski klub.

Napoli je objavio kako će, unatoč prvotnoj zamisli, dres kojeg će igrači nositi na susretu protiv Rome, imati još veći značaj.

Igrači Napolija su već odali počast Maradoni, koji je umro u srijedu prošli tjedan u 61. godini, na utakmici Europa lige u četvrtak navečer u Napoliju protiv Rijeke: tada su svi igrači Napolija na teren izašli s dresom s brojem 10 kojeg je nosio Maradona, s brojem kojeg klub više neće dati ni jednom igraču.

Također stadion San Paolo, na kojem je Maradona igrao sedam sezona (1984.-1991.) dok je bio u Napoliju, trebao bi biti preimenovan na prijedlog napolitanskog gradonačelnika i nositi ime jednog od najvećih nogometaša svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close