Liga prvaka

'Kraljevima Europske lige' stiže Borussia Dortmund; Porto dočekuje Staru damu

Portugalski i talijanski gigant susreću se u drugom krugu Lige prvaka, a prvi okršaj zakazan je za 21 sati uvečer na Dragau. Šanse za prolazak daju se Staroj dami, ali nikad se ne zna s Portom...
Sport / Nogomet | 17. 02. 2021. u 14:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porto i Juventus nadaju se da će nakratko zaboraviti na probleme u domaćem prvenstvu jer se večeras susreću u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Domaćin bi ove sezone mogao ostati bez naslova prvaka u Portugalu, a momci Sergija Conceicaa vjerojatno ni ne sanjaju o naslovu u Ligi prvaka pa se nadaju kako će barem otežati situaciju favoriziranom Juventusu.

Zmajevi su zaključili natjecanje po skupinama na drugom mejestu i ponovo su bili uvjerljivi kod kuće.

Zapravo, još od 2017. godine do danas izgubili su samo od Liverpoola (dvaput) i Krasnodara. Ove sezone pred svojim navijačima nisu pobijedili jedino Manchester City, a u uvodne tri domaće utakmice u Europi ove sezone još nisu primili ni gola.

Staroj dami također prijeti detroniziranje u domaćem prvenstvu, lako mu se može dogoditi da ne osvoji naslov prvi put od 2011. godine, ali u Europi izgledaju solidno.

Juventusova obrana bit će na velikom iskušenju, a Ronaldo se pak vraća u domovinu i bit će dodatno motiviran jer će igrati protiv jednog od rivala svog matičnog kluba Sportinga, a s njim u napadu, Juventus je uvijek opasan.

Valja istaknuti kako je Porto zabio barem gol u čak 16 od zadnjih 18 utakmica u Ligi prvaka, dok je Juventus je samo jednom sačuvao mrežu u zadnjih pet gostovanja u ovom natjecanju.

Što se tiče aktualne sezone u Ligi prvaka, obje momčadi imaju samo jedan poraz dosad. 

Sevilla pak na Sanchez Pizjuanu dočekuje Borussiju Dortmund, "vladari Europske lige" žele ove godine napraviti iskorak u Ligi prvaka.

Momčad u koju se prošlo ljeto vratio Ivan Rakitić je u zadnjih 15 godina čak šest puta osvajala Europsku ligu, no u Ligi prvaka u šest desetljeća je samo jednom prošla do četvrtfinala.

Trenutno Sevilla igra u impresivnoj formi, no sjajni mladi Norvežanin Haaland, sa šest golova najbolji strijelac Lige prvaka, zalog je Burussijinih nada.

"Naš jasan cilj je plasman u četvrtfinale, uradit ćemo sve što možemo da do njega dođemo. Svjesni smo da za to trebamo dvije dobre predstave. Kad stvari krenu loše, moramo skupiti glave, biti kao obitelj", izjavio je trener Dortmunda Edin Terzić.

"Dortmund ima top-igrače, no naš optimizam ne jenjava zbog toga, mi upravo želimo pobjeđivati briljantne momčadi poput Borussije", rekao je u najavi trener Seville Julen Lopetegui.

Kopirati
Drag cursor here to close