Španjolska

Porezna odbila Ronaldovih 14 milijuna eura: Plati duplo ili na sud

Ukoliko Ronaldo odluči ići na suđenje, suočava se sa zatvorskom kaznom u trajanju od najmanje osam godina ukoliko bude proglašen krivim.
Sport / Nogomet | 31. 05. 2018. u 11:01 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolske porezne vlasti u srijedu su odbile ponudu Cristiana Ronalda, nogometaša Real Madrida od 14 milijuna eura kako bi slučaj porezne prijevare bio zatvoren. Portugalski nogometaš je ponudio spomenuti novac i priznanje krivnje u zamjenu za smanjenje zatvorske kazne na trajanje do dvije godine.

Naime, prema španjolskom zakonu ukoliko osuđenik na maksimalno dvije godine zatvora ranije nije imao presuda onda ne služi zatvorsku kaznu.

Tužiteljstvo Španjolske je u lipnju prošle godine optužilo Ronalda za poreznu pronevjeru u iznosu od 14,8 milijuna eura.

Porezna uprava Španjolske je odbacila Ronaldovu ponudu, zahtijevajući da nogometaš plati ukupan iznos porezne obaveze plus kamate, novčane kazne i troškove sudskog procesa, što ukupno iznosi skoro 28 milijuna eura. Ronaldo može ili platiti taj iznos do 15. lipnja ove godine ili će mu biti suđeno za poreznu prijevaru po povratku sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Ukoliko portugalski reprezentativac odluči ići na suđenje, suočava se sa zatvorskom kaznom u trajanju od najmanje osam godina ukoliko bude proglašen krivim.

Kopirati
Drag cursor here to close