Francuska liga

Porazi PSG-a i Lyona, pobjeda Monaca

Prvak je u Parizu doživio tek treći poraz ove sezone, a hrabri Rennes je ovom pobjedom osigurao mjesto u Europskoj ligi.
Sport / Nogomet | 13. 05. 2018. u 08:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvobojima pretposljednjeg kola Francuske lige neočekivan domaći poraz doživio je PSG od Rennesa (0-2), kao i Lyon kod Strasbourga (2-3), dok je Monaco sada drugi.

Prvak je u Parizu doživio tek treći poraz ove sezone, a hrabri Rennes je ovom pobjedom osigurao mjesto u Europskoj ligi. Danijel Subašić je čuvao vrata Monaca koji kod kuće pogotkom Fabinha iz penala u 90. minuti pobijedio St Etienne i skočio na drugo mjesto. Monaco ima 77 bodova, dva boda više od Lyona koji je izgubio kod Strasbourga (2-3), iako je do 88. minute vodio s 2-1.

Caen je stradao kod Nice (1-4) i još nije osigurao ostanak, a hrvatski reprezentativac Ivan Santini je odigrao cjelu utakmicu za momčad sa sjevera Francuske.

Metz je već ispao, a u teškoj situaciji je je Troyes koji je odigrao samo 1-1 kod Montpelliera i nalazi se na predzadnjem mjestu s 33 boda. Bod više ima Toulouse, koji je izgubio 2-4 kod Bordeauxa, a ugrožen je i Caen s 37 bodova na 18. mjestu. Današnjim pobjedama su se spasili i Strasbourg i Lille.

Amiens SC    -  Metz   2-0
Angers SCO  -  Nantes  0-2
Bordeaux      -  Toulouse  4-2
Lille       -  Dijon  2-1
Monaco     -  Saint-Étienne 1-0
Montpellier  -  Troyes 1-1
Nice  -  Caen     4-1
PSG   -  Rennes   0-2
Strasbourg   - Olympique Lyonnais  3-2

Kopirati
Drag cursor here to close