Bundesliga

Poraz vodećeg Bayerna, Borussia Dortmund prosula vodstvo 4:0

Borussia je posljednju pobjedu u Bundesligi ostvarila 30. rujna protiv Augsburga (2:1), a nakon toga su uslijedila četiri poraza i dva remija.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2017. u 20:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeći Bayern je u 13. kolu Bundeslige u gostima kod Borussije Moenchengladbach izgubio 1:2.

Ekipa iz Moenchengladbacha vodila je 2:0 nakon prvog poluvremena golovima Thorgana Hazarda (39-11erac) i Matthiasa Gintera (44), a poraz Bayerna ublažio je Arturo Vidal (74).

Borussia Dortmund nije uspjela prekinuti crni niz u Bundesligi, koji traje skoro dva mjeseca. U ruhrskom derbiju na svojem stadionu Borussia je nakon 25 minuta vodila 4:0 protiv Schalkea da bi na kraju završilo 4:4.

Za momčad iz Dortmunda odlično je krenulo i već u 12. minuti Aubameyang pogađa mrežu Schalkea. Šest minuta poslije već je bilo 2:0 za Borussiju nakon autogola Stamboulija. Vrlo brzo pala su još dva gola, Mario Gotze zabija u 20. minuti, a Raphael Guerreiro u 25. za vodstvo 4:0.

No, u drugom poluvremenu potpuni preokret. Burgstaller u 61. i Amine Harit u 65. minuti uspijevaju smanjiti vodstvo Borussije, a potom "žuto-crni" ostaju s igračem manje jer je Aubameyang u 72. minuti dobio crveni karton.

Treći pogodak za Schalke postigao je Caligiuri u 86. minuti i samo je bilo pitanje kad će Borussia potonuti. To se i dogodilo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, nakon kornera stoper Naldo je glavom pogodio za konačnih 4:4.

Borussia je posljednju pobjedu u Bundesligi ostvarila 30. rujna protiv Augsburga (2:1), a nakon toga su uslijedila četiri poraza i dva remija.

Drugoplasirani Leipzig je svladao Werder 2:0, a strijelci su bili Naby Keita (34) i Bernardo (87).

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close