Bundesliga

Poraz dvije Borussije, Wolfsburg preokrenuo u Berlinu

Borussia Dortmund je nakon poraza u njemačkom superkupu od Bayerna, ubilježila i prvenstveni na gostovanju u Freiburgu. Wolfsburg preokrenuo kod Herthe, a Leverkusen pregazio Borussiju M'Gladbach.
Sport / Nogomet | 22. 08. 2021. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je odigrano šest utakmica drugog kola njemačke Bundeslige.

Bochum je na domaćem terenu ugostio momčad Mainza i slavio s 2:0 pogotcima Geritta Holtmanna i Sebastiana Poltera za svoju prvu ovosezonsku pobjedu.

Nakon što ih je u 1. kolu s 5:2 ispratila dortmundska Borussia, Eintracht Frankfurt kod kuće je dočekao Augsburg. Nijedan sastav nije uspio stići do zgoditka, završilo je 0:0 i svatko je dobio po bod.

Borussia je pak gostovala kod Freiburga. Nije to bila utakmica kakvoj su se nadali, već u 6. minuti ih je iz slobodnog je udarca majstorski načeo Vincenzo Grifo. Talijan je potegnuo s nekih 25 metara i vratar Gregor Kobel nije mogao ništa učiniti.

Ronald Sallai povećao je prednost domaćina u 53. na 2:0, a jedini i u konačnici nedovoljan pogodak Borussije bio je autogol Freiburgova Yannika Keitela šest minuta kasnije.

Ermedin Demirović za Freiburg je igrao od 71. minute.

Greuther Fuerth i Arminia Bielefeld podijelili su bodove. Gosti iz Bielefelda u prednost su stigli u 45. minuti golom Fabiana Klosa, da bi rezultat u 51. s bijele točke poravnao Branimir Hrgota. Nesuđeni hrvatski reprezentativac svojoj je momčadi tako donio bod.

Hertha Berlin u posljednjoj je dočekala ekipu Wolfsburga. Josip Brekalo ušao je u tek 70. minuti, kada su Vukovi bili u zaostatku od jednog pogotka. Naime, za domaćine je s 11 metara u 60. pogodio Dodi Lukebakio.

Iapk, uslijedio je preokret. Prvo je Ridle Baku nakon brze kontre Wolfsburga u 73. pogodio za 1:1, a onda Lukas Nmecha u 88. nakon gužve u kaznenom prostoru, na asistenciju Brekala, donosi momčadi Marka Van Bommela sva tri boda.

Bayer Leverkusen je s uvjerljivih 4:0 slavio protiv Borussije Moenchengladbach.

Početak utakmice obilježila je komična pogreška vratara gostiju Yanna Sommera nakon čega su ‘Apotekari’ došli u vodstvo.

Drugi pogodak Bayera zabio je Patrick Schick, dok su treći i četvrti postigli Diaby i Amiri pred sami kraj utakmice.

Bila je to iznenađujuće uvjerljiva pobjeda Bayera nad Borussijom koja je na otvaranju Bundeslige remizirala s Bayernom.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close