O tome će odlučivati VAR

Pomoćni suci neće signalizirati rubna zaleđa

Na svakom stadionu nalazit će se 33 kamere koje će pokrivati sve kutove terena.
Sport / Nogomet | 13. 06. 2018. u 18:00 Bljesak.info
Kopirati

Rubna zaleđa, odnosno situacije u kojima je teško procijeniti je li igrač bio u zaleđu, neće biti signalizirana na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kazao je predsjednik FIFA-inog sudačkog povjerenstva Pierluigi Collina.

''Ako vidite da pomoćni sudac ne diže zastavicu, nije u pitanju greška. Pomoćni suci su dobili naputak da u rubnim slučajevima, kada je teško procijeniti je li igrač bio u zaleđu, ne dižu zastavicu, već da puste da se akcija završi do kraja. Kad pomoćnik digne zastavicu sve je gotovo, a ovako će sumnjiva situacija, koja može završiti pogotkom, biti naknadno pregledana na VAR-u (video pomoć sucima), te će onda biti donijeta konačna sudačka odluka'', kazao je Collina.

Na svakom stadionu nalazit će se 33 kamere koje će pokrivati sve kutove terena. Osam kamera će snimati ultra usporene snimke kako bi VAR tim mogao sa što većom sigurnošću procijeniti određenu situaciju.

VAR tehnologija koristit će se kod:

  • Golova, uključujući propuštene prekršaje u napadu
  • Dosuđenih i nedosuđenih penala, također uključujući propuštene prekršaje u napadu
  • Izravnih crvenih kartona
  • Slučajeva u kojima je pogrešnom igraču dodijeljen žuti ili crveni karton
Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.