U HNL-u ništa novo

Pomalo 'zaklonjena' europskim utakmicama počela Hrvatska liga

Dinamo je lako pobijedio rezultatom 6:0 protiv Lokomotive koja je u velikim problemima nakon što je čak petero njenih nogometaša pozitivno na COVID-19. Ranije u nedjelju Hajduk je puno teže na Poljudu svladao Istru 1961 sa 2-0 (0-0).
Sport / Nogomet | 17. 08. 2020. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomalo u sjeni raspleta u europskim natjecanjima, proteklog je vikenda započela i nova sezona u Hrvatskoj nogometnoj ligi (HNL).

Serijski prvak Dinamo pokazao je moć u dvoboju s Lokomotivom, dok je Hajduk u prvom kolu praktično nastavio u stilu iz prethodne sezone - mučenje se nastavlja.

Dinamo je lako pobijedio rezultatom 6:0 protiv Lokomotive koja je u velikim problemima nakon što je čak petero njenih nogometaša pozitivno na COVID-19.

Strijelac prva dva gola bio je Lovro Majer (6, 27), na 3-0 povisio je Gavranović (50) početkom nastavka na dodavanje Majera, da bi pobjedu Dinama u završnici potvrdili Oršić (78), Ivanušec (80) i Andrić (89).

U odnosu na prethodnu sezonu, kad su se lako nosili s Hajdukom, Dinamom, Osijekom i Rijekom, Lokomotiva je vidno oslabljena.

S Kajzerice su u Maksimir preselili Kastrati, Jakić i Tolić, u momčadi više nema ni Uzunija, dok trener Tomić nije mogao računati niti na pouzdanog vratara Grbića te još neke igrače zaražene koronavirusom.

Ranije u nedjelju Hajduk je puno teže na Poljudu svladao Istru 1961 sa 2-0 (0-0). Prvi pogodak "bijeli" u postigli u 72. minuti kada je Dimitrov podmetnuo glavu na udarac Caktaša s vrha kaznenog prostora i promijneio smjer lopti koja je odsjela u mreži, da bi konačnih 2-0 postavio povratnik na Poljud Gyursco u 83. minuti nakon povratne lopte Todorovića.

Nogometaši Osijeka i Slaven Belupa odigrali su u subotu utakmicu prvog kola, a dvoboj u Gradskom vrtu završio je bez pogodaka.

Konačnim rezultatom zadovoljniji mogu biti Osječani, jer su od 30. minute igrali s desetoricom igrača. Osijekov kapetan Mile Škorić je u razmaku od četiri minute zaradio dva žuta kartona pa mu je glavni sudac Ivan Bebek pokazao put u svlačionicu.

U svojoj prvoj prvoligaškoj utakmici nakon osam godina Šibenik je na gostovanju kod Rijeke dugo bio blizu senzacije, ali je na kraju ostao bez ijednog boda - završilo je 2:1 za domaćine.

Poveo je Šibenik u devetoj minuti pogotkom svog dragulja Marka Bulata i to vodstvo čuvao je sve do 84. minute kada je Sterling Yateke izjednačio, a potpuni preokret je stigao u 90. minuti, strijelac je bio Robert Murić.

U prvoj utakmici 30. nogometnog prvenstva Hrvatske Gorica je kao gost svladala Varaždin sa 5-1 (1-0).

Goricu je u vodstvo doveo Špikić (38), na 1-1 poravnao je Đurasek (62), no pobjedu gostima osigurali su Mudrinski (81, 90+4), Doka (89) i Čanađija (90+1).   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close