Nogomet se vraća

Poljska liga starta 29. svibnja

Poljski nogometni tereni trebali bi zaživjeti 29. svibnja, objavili su poljski mediji.
Sport / Nogomet | 25. 04. 2020. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu su poljski premijer Mateusz Morawiecki i ministrica sporta Danuta Dmowska-Andrzejuk najavili mogućnost nastavka nogometnih utakmica Ekstraklase suspendiranih sredinom ožujka.

Poljski nogometni tereni trebali bi zaživjeti 29. svibnja, objavili su poljski mediji.

"Imamo dobro definiran plan nastavka natjecanja u prvoj nogometnoj ligi krajem svibnja", rekao je Morawiecki, koji je upozorio da se datum može promijeniti jer je situacija i dalje nepredvidiva unatoč poboljšanju.

"To je sjajna vijest. Imamo šansu ne samo nastaviti, već i završiti igru," naglasio je predsjednik poljske Ekstraklase Marcin Animucki.

Trenutačno su igrači, stručni stožeri i ostale osobe, po 50 iz svakog kluba, u izolaciji. Početkom svibnja sve će ove skupine proći koronavirusne testove i moći će započeti s treninzima u malim skupinama.

Tjedan dana kasnije treneri će imati na raspolaganju sve igrače. Prema rasporedu, 27. i 28. svibnja svi će proći daljnja liječnička ispitivanja, a u petak 29. svibnja trebale bi se igrati prve utakmice. Kraj sezone planiran je za 19. srpnja.

Trenutačno na ljestvici vodi varšavska Legia sa 51 bodom, ispred Piast Gliwica sa 43 boda, dok Cracovia, Sląsk Wrocław i Lech Poznan imaju po 42 boda.

Kopirati
Drag cursor here to close