Čovjek dobroga srca

Poljak Blaszczykowski potpisao ugovor za plaću od 230 maraka mjesečno!

Kuba je potpisao 6-mjesečni ugovor, a prema poljskim pravilima profesionalni nogometaš ne smije primati plaću manju od 500 tamošnjih zlota, što je preneseno u marke, oko 230 KM.
Sport / Nogomet | 08. 02. 2019. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kada je 2007. godine odlazio iz svoje domovine Poljske u Borussiju Dortmund, Jakub Błaszczykowski - Kuba obećao je da će se jednog dana vratiti u Wislu Krakow s kojom se probio na veliku nogometnu scenu.

Osvojio je dva naslova u Bundesligi, igrao finale Lige prvaka, nekoliko kupova i 12 godina kasnije, svoje je obećanje ispunio.

Jakub Błaszczykowski i službeno je potpisao za Wislu gdje je proveo tri sezone kao mladić u usponu. Klub sa juga Poljske u izrazito je lošoj financijskoj situaciji, a 33-godišnji veznjak odlučio je pomoći svom klubu isplativši im 300 tisuća eura da poplaćaju dugove.

Sada je potpisao 6-mjesečni ugovor, a prema poljskim pravilima profesionalni nogometaš ne smije primati plaću manju od 500 tamošnjih zlota, što je preneseno u marke, oko 230 KM. Tolika će biti plaća popularnom Kubi, a on je odlučio taj novac dati u dobrotvorne svrhe za organizaciju koja će kupovati karte za ulaznice Wisle koje će ići djeci iz sirotišta.

Wisla Krakow imala je svoje neusporedivo slavnije dane u povijesti, a naslov prvaka Poljske osvajali su 13 puta. U međuvremenu su ostali bez novca, ne mogu plaćati svoje igrače, a Błaszczykowski sada želi spasiti svoj bivši klub. Prema riječima jednog od dioničara Wisle, poduzetnika Jaroslawa Krolewskog, Kuba je spreman dati i novu pozajmicu.

Jakub Błaszczykowski je za poljsku A selekciju nastupio 105 puta, a zadnji profesionalni ugovor imao je s njemačkim Wolfsburgom, gdje nije puno igrao, te je zatražio raskid.

Kopirati
Drag cursor here to close