Neredi u Sarajevu

Policija spriječila sukob većih razmjera Hordi zla i Manijaka

Sport / Nogomet | 26. 10. 2016. u 14:41 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevska policija spriječila je jutros sukob većih razmjera u obračunu navijača Sarajeva i Željezničara. 

Nakon jutarnjeg sukoba na parkingu ispred Koševa slobode su lišene četiri osobe koje su u prostorijama Policijske stanice Centar izjavile da su organizirano u skupini pristalica FK Željezničar stigli ispred Koševa s namjerom da se obračunaju sa navijačima FK Sarajevo.

"U obavljenom razgovoru isti su izjavili da pripadaju navijačkoj skupini FK Željezničar te su sa skupinom navijača došli na navedeni stadion kako bi se fizički obračunali sa pripadnicima navijačke skupine FK Sarajevo. Izvršenim obilaskom užeg i šireg lokaliteta oko stadiona Asim Ferhatović Hase, pronađeno je više drvenih palica i improviziranih metalnih palica", saopćeno je iz MUP-a Županije Sarajevo. 

Prilikom policijske intervencije pronađene su palice koje su korištene u obračunu, a na jednom vozilu je zabilježena materijalna šteta. Ostali navijači su se razbježali kada su vidjeli pripadnike MUP-a.

"Na lice mjesta upućeno je više patrola i na makadamskom parkingu koji se nalazi na lokalitetu Betanije, policijski službenici su zatekli Š.K., rođen 1995.godine u Sarajevu, F.S., rođen 1993 .godine u Sarajevu, H.S., rođen 1996.godine u Sarajevu i Z.E., rođen 1996.godine u Sarajevu", nadodaje se u priopćenju. 

Navijači FK Sarajevo ispred Koševa su se okupili uoči puta na uzvrat Kupa u Gradišku protiv Kozare. 

Kopirati
Drag cursor here to close