Na splavu

Policija presrela splav na kojoj se nalazio eksploziv povezan s mobitelom i slika stadiona

Sport / Nogomet | 28. 06. 2012. u 15:21 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljska policija podigla je pripravnost na najviši mogući stupanj nakon što je na jednoj splavi u rijeci Bug na istoku zemlje granična policija pronašla za sada još uvijek nepoznatu količinu eksploziva.

Policija pronađeni eksploziv smatra potencijalnom terorističkom prijetnjom zbog čega su sve jedinice podignute na noge. Večeras se u Varšavi održava drugi polufinalni susret EP-a između Njemačke i Italije i za sigurnost će brinuti više od 6.000 policajaca.

"Dobili smo određena saznanja o eksplozivu zbog čega smo podigli budnost naših snaga. Za sada nema nikakvih indicija o konkretnoj opasnosti za određene objekte ili osobe," kazao je poljski ministar unutarnjih poslova Jacek Cichocki.

Oglasio se i glasnogovornik poljskog dijela EP-a Mikolaj Piotrowski. "Eksploziv pronađen na istoku zemlje ne predstavlja nikakvu opasnost nogometnom turnir."

Poljski mediji navode kako je granična policija presrela splav na kojoj se nalazio eksploziv povezan s mobitelom na kojem je bila slika Nacionalnog stadiona u Varšavi.

Poljska policija se nakon nedavnih izgreda ruskih i poljskih huligana u Varšavi našla na žestokom udaru javnosti zbog zakašnjele reakcije i loše priprema susreta. U neredima u Varšavi privedeno je 200-tinjak navijača, dok je 20-tak osoba ozlijeđeno.

Kopirati
Drag cursor here to close