Neobičan slučaj

Policija deaktivirala bombu u blizini stadiona Olimpico

Radilo se o limenci spreja napunjenoj barutom i metalnim predmetima, a iz nje su virile električne žice. Bombu je otkrio vlasnik automobila.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2021. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijansku javnost je uznemirila vijest o postavljenoj autobombi u blizini stadiona na kojem se igrala utakmica Eura između Italije i Švicarske.

U ulici Tito Veri u Rimu u poslijepodnevnim je satima srijede, nešto prije početka utakmice Italija – Švicarska, u jednom automobilu pronađena bomba kućne izrade.

Radilo se o limenci spreja napunjenoj barutom i metalnim predmetima, a iz nje su virile električne žice, piše Coriere della Serra.

Bombu je otkrio oko 18 sati Marco Doria kada je stigao do svog automobila marke Smart. Radi se o čelniku jedne udruge koja se bori za očuvanje starih stambenih zdanja i rimskih parkova. Doria već neko vrijeme dobiva prijetnje smrću i bio je pod zaštitom policije.

Policija i vatrogasci okružili su područje, a stručnjaci za eksplozive potencijalnu smrtonosnu napravu su pronašli kod motora automobila. Stručnjaci za eksplozive su odlučili uništiti automobil. U 17 sati po lokalnom vremenu u kontroliranoj eksploziji Smart je uništen.

Treba reći kako cijeli slučaj nema nikakve veze s Europskim prvenstvom, no bomba je pronađena na mjestu na kojem su mogli prolaziti navijači na putu prema obližnjem stadionu.

Kopirati
Drag cursor here to close